VIII. Battyán Carp Lake Bojlis Kupa

VIII. Battyán Carp Lake Bojlis Kupa

Versenyszabályzat:
„8 hal 8 kg felett”

 1. A verseny csapatverseny. Egy csapat kettő főből áll. Minden csapat kiegészülhet egy fő segítővel, aki a horgászatban teljes értékű tagként szerepel.
 2. A horgászálláson a csapatok csak a számukra kijelölt zónán belül tartózkodhatnak, azt horgászattal összefüggő tevékenység (etetés, fárasztás, bedobás, szákolás stb.) céljából nem hagyhatják el.
 3. Minden csapatnak rendelkeznie kell nagyméretű merítőhálóval, sebfertőtlenítővel, pontymatraccal, pontybölcsővel, 2 db úszómérlegelővel, melynek mérete és minősége garantálja a halak biztonságát. A szervezők fenntartják a jogot, hogy az említett halkímélő eszközök meglétét a regisztráció alkalmával szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik. Bármely eszköz hiánya esetén a verseny nem kezdhető meg az érintett csapat részéről, a befizetett nevezési díjat ebben az esetben a szervezőknek nem áll módjukban visszafizetni. A kifogott halakat mérlegelésig úszómérlegelőben kell tárolni, 1 úszómérlegelőben 1 hal tárolható.
 4. A versenyben a 8 kg feletti egyedsúlyú élő ponty, élő amur számít. Minden csapatnak a 8 legnagyobb hal kerül beszámításra.
 5. Ha a kifogott hal elpusztul, akkor nem kerül értékelésre.
 6. Versenyzőként két bot használható, ami nem lehet 4 m-nél hosszabb. Surf- és spod bot használata horgászatra nem engedélyezett, csak etetésre. Feeder-, match-, és egyéb finomszerelékes horgászbot használata tilos. Botonként egy db egyágú horog, hajszálelőkés módszerrel engedélyezett. A fonott főzsinór és fonott dobóelőke használata szigorúan tilos: leadcore használata engedélyezett. A szerelék elhagyó szerelék, és a horog mérete 4-6-os.
 7. Csalizni kizárólag bojlival lehet hajszálelőkés módszerrel, minimum méret 10 mm!!!
  Method kosár használata TILOS, bordás ólom, pasztaólom használata ENGEDÉLYEZETT!!! Paszta használata engedélyezett, maximális paszta mennyiség 1 kg.
  Etetni: bojli (20 kg), pellet (10 kg), illetve magmix (10 kg) csak frissen főzött, amit a verseny szervezők a verseny kezdéskor átvizsgálnak.
  Etetésre mennyiségi korlát max 40 kg!
  Tilos a kutyatáp használata!

 8. Világító jelzőbólya lerakása TILOS. Csónak használata tilos, etetni csak partról és etetőhajóval engedélyezett.
  Etetőhajó használata ENGEDÉLYEZETT, halradar, GPS használata TILOS!!!
  Etetőhajó maximum húzási távolságát szektorbólya jelzi, illetve távolságmérővel határozzuk meg, és zsinór jelölő filccel jelöljük a zsinóron.
  Túl húzás esetén 1. figyelmeztetés 12 órás verseny felfüggesztés, 2. figyelmeztetés esetén versenyből való kizárás!!!
 9. Csalizásra, etetésre tilos használni bármilyen élő vagy elpusztult állatot.
 10. A csapatok az éjjel horgászat megkönnyítésére reflektort használhatnak de úgy, hogy az más csapatot ne zavarjon.
 11. A csapattagok a horgászállást elhagyhatják, de egy csapattagnak mindig ott kell tartózkodnia.
 12. Mérlegelést a versenybíró végzi! A mérlegelésnél jelen kell lennie a szomszéd csapat egy tagjának, aki aláírásával hitelesíti a mérlegelést. A mérlegelendő halat az adott csapat versenyzője helyezi a mérlegelő hálóba, illetve mérlegelés után helyezi vissza a tóba.
 13. A verseny vége előtt megakasztott hal beleszámít az értékelésbe akkor is, ha a verseny lefújását követően lett megszákolva.
 14. Mérlegeléssel kapcsolatos óvást a mérlegelő távozása után nem lehet benyújtani. Egyéb esetekben óvást a versenybírónak címezve kell benyújtani. Az óvás díja 10.000- Ft, melyet az óvás elfogadása esetén az óvó visszakap.
 15. A tóban fürdeni tilos!
 16. A csapatok a verseny ideje alatt tüzet csak az arra kijelölt helyen gyújthatnak!
 17. Ezúton felhívjuk minden versenyző figyelmét a természetvédelem és a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályainak betartására.
 18. A verseny végén minden csapat köteles a horgászállásokat tiszta, rendezett állapotban hagyni.
 19. A fogott 8 db legnagyobb hal összsúlya alapján történik a verseny sorrendjének megállapítása. Azonos súly esetén az a csapat kerül előnyösebb helyzetbe, akinél nagyobb testű hal van.
 20. A versenyen készült fénykép felhasználásához a versenyzők hozzájárulnak.
 21. A szervezők a csapatok tagjainak testi épségéért, illetve értékeikért sem anyagi, sem más jellegű felelősséget nem vállalnak.
 22. A csapatok a kupára történő nevezésükkel elfogadják a Versenyszabályzatot, azt magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik.
 23. Nagy hangládák, hangdobozok, mikrofon, minden egyéb hang eszköz ami a horgászatot megzavarja TILOS!
 24. A horgászverseny ideje alatt a csapatok látogatókat fogadhatnak a halásztó szabályzatának megfelelően.
 25. Kizárás a versenyből

  – A szándékos és a gondatlanságból megcsonkított vagy sérült halat eredményező tett, a halakkal történő kíméletlen bánásmód.
  – A tiltott csalik és nem megengedett eszközök használata
  – A csalás
  – A versenyszabályzat durva megsértése
  – Az a csapat, akit kizártak, sem anyagi, sem erkölcsi kártérítési igénnyel nem élhet!!!!
  Kutyatáp és annak származékai, bojli használata
 26. A díjazás 21 csapat nevezése esetén érvényes!!!
 27. A változtatás joga fenntartva!

Hozzászólások

További versenyek

IX. Barátság Kupa

IX. Barátság Kupa

Az Aranyhal H.E. által a Tápiószentmártoni Tőzeges tavon rendezendő IX. BARÁTSÁG KUPA. Versenykiírása. Célja: A …