I. Nemzetközi Xtra Carp Kupa

Versenykiírás

Versey helyszine:Leveleki viztározó
Verseny időpontja: 2023.8.28.- 2023.9.1.
Verseny időtartama: 96 óra
Résztvevő csapatok száma :24 (maximum 27)
Nevezési díj: 550 euró
Díjazás:
I hely 3000 euró + 3 ereklye
II hely 2000 euró + 3 ereklye
III hely 1000 euró + 3 ereklye

Legnagyobb hal :250 euró + ereklye

A díjazás 24 csapat részvételére értendő.20 csapatnál kevesebb nevező esetén a verseny nem kerül megrendezésre!Amennyiben 24-nél több csapat nevez,a dijazás is arányosan növekszik!
A versenypálya 3 szektorból tevődik össze.( Adott esetben 3x 8 csapat.)

Gyülekezés: 2023.8.28.-án 8 órakor a Leveleki-viztározónál!
Sorsolás: 2023.8.28.-án 9:00 órakor, utána horgászhelyek elfoglalása, táborállitás.
Verseny kezdete: 2023.8.28. 11:00 órakor
Verseny vége: 2023.9..1. 11:00 órakor
Eredményhirdetés, díjkiosztó: 12:00 órától

Versenyszabályzat

Horgászni kizárólag partról (stégről), dobós módszerrel az erre kijelölt helyről lehet.

A csapatok maximum 3+1 tagot számlálhatnak és minden versenyző teljesen egyenjogú viszont csak 3 horgász részesül ereklye nyereményben.A horgászoknak kötelező érvényes magyar állami jeggyel rendelkezniük.Külföldi horgász és aki nem rendelkezik magyar állami jeggyel, az a verseny kezdete előtt köteles azt a halőrháznál kiváltani!
Bármilyen horgászati aktivitást csak a karszalaggal rendelkező horgász végezhet!!
Horgászni csapatonként 4 horgászbottal lehet egyidejűleg, botonként egy darab egyágú horoggal.A csapatoknál bármennyi tartalék bot lehet, de nem tárolhatók a tó irányába állitva!
Egyszerre egy marker lehet a vízben, azaz egy darab marker bot használható, láthatóan elkülönítve a horgászbotoktól.
2 azonos nevű -azonos érdekeltségű csapat- nem hoorgászhat egymás mellett!(Pl Xtra Carp Team 1 nem horgásthat Xtra Carp Team 2 mellett!!)
Minden csapatnak rendelkeznie kell minimum 10 db nagyméretű pontyzsákkal, 2 db úszó (lebegő) haltárolóval (sling), keménykeretes pontybölcsővel, 2 db nagyméretű pontyos meritő szákkal, fertőtlenitő folyadékkal és mérleggel. Ezen eszközök hiányában az adott csapat nem kezdheti meg a versenyt!
Ezen eszközök nem rendeltetésszerű használata valamint indokolatlan rendkivüli mérlegelés igénylése figyelmeztetést von maga után!!
Nehéz etetésre egyidejűleg 2 darab horgászbot használható.
Etetésre használható bojli, pellett, főtt magvak, method mix és paszta.
Mennyiségi korlát főzött állapotban mért 100 kg/csapat, amit a versenybírók a verseny kezdete előtt ellenőrizni fognak!A bojli nem tartozik a mennyiségi korlátba!
A verseny kezdete után tilos bármilyen csali vagy etetőanyag utólagos bevitele a versenypályára!
A felsoroltakon kivül semmilyen más etetőanyag, csali nem használható.Bármilyen élő csali használata etetésre vagy csalizásra azonnali kizárást von maga után!
Csalizásra bojli, főtt magvak és beazonositható pop up használható, kizárólag hajszálelőkén felkinálva.
Gumikukorica használata engedélyezett!
Etetéshez használható katapult, etetőrakéta, csúzli, dobócső és PVA termékek. Nehézetetés 7 és 19 óra között végezhető. 19 órától reggel 7 óráig kizárólag dobócső és PVA használható..
Pasztaólom használata engedélyezett.
Etetőkosár használata TILOS!
Kizárólag elhagyós szerelék használható a verseny ideje alatt!
Dobóelőkének használható fonott zsinór is.
Etetni és markerezni csak a verseny megkezdése után lehet.
A felsoroltakat a szervezők bármikor, szúrópróba szerűen ellenőrizhetik!
A verseny során kizárólag a 2 kg súly feletti ponty és 10 kg feletti amúr kerül mérlegelésre.
Mérlegelés napi 2 alkalommal történik, délelőtt 8 órától és délután 18 órától.Amennyiben szükséges, harmadik mérlegelés is beiktatható 13 órától. A csapat köteles 1 embert biztositani a mérlegeléshez! Amennyiben egy csapatnál megtelnek a szákok, vagy 15 kg-nál nagyobb ponty illetve 10 kg feletti amúr fogása esetén rendkívüli mérlegelést
(XTRA MÉRÉS) kell kérnie a csapatnak!.Rendkivüli mérlegelést nem végeznek a birók 1 órával a rendes mérlegelések előtt!
15+ kg-os halat lebegő haltárolóban (sling) köteles tartani a csapat mérlegelésig!
XTRA MÉRÉS-t kötelező irott formában is kérni (Messenger,Viber,Watsup) a szervezők által feltüntetett telefonszámok egyikén, hogy szükség esetén bizonyitékként szolgálhasson a beérkezés időpontja!
Végeredménynél a kifogott összsúly számít. Azonos súly esetén a kifogott több darabszám dönt.Ha a kifogott darabszám is azonos 2 vagy több csapatnál, akkor az a csapat nyer akinek nagyobb hala van!
Dobogóra a szektor első helyezettek kerülnek és közöttük a fogott súly alapján alakul ki a végső sorrend (abszolút I,II,III helyezett) !

Ha a verseny legnagyobb halának súlya (XTRA FISH) 2 vagy több hal esetében azonos, akkor a dij azt a csapatot illeti aki legkorábban, vagyis a verseny megkezdése után leghamarabb szákolta meg a halat! (legkorábban ért be az XTRA MÉRÉS igénye)!
Mérlegelésnél a szomszédos csapat egy tagja ott lehet, de ez nem kötelező.
Amennyiben a megakasztott halat a szomszédos csapat területén sikerül megszákolni, a hal annak a csapatnak számit akinek a horgán van a hal.. Ilyen esetben a halat megakasztó csapat köteles maximálisan ügyelni a szomszédos csapat felszerelésére és a hal épségére, a szomszédos csapatok pedig kötelesek beengedni a halat fárasztó horgászt a területükre valamint kötelesek közreműködően és sportszerűen viselkedni!
A csapatok napi 2 részeredményt kapnak nyomtatott formában, ezen túl online felületeken lesz elérhető az aktuális részeredmény.
Extrém időjárás esetén (heves zivatar, jégeső stb.) a szervezők megszakíthatják a versenyt a versenyzők testi épsége érdekében!Ilyen esetben 3 közepesen hosszú dudaszó elhangzása esetén a csapatok azonnal ki kell, hogy szedjék a szerelékeket és az összes horgászbotot a földre fektetni és menedéket keresni autóban, sátorban, hálókocsiban vagy más biztonságos helyen!!
A rosszidő elvonulása után ismét 3 dudaszó jelzi a verseny folytatását!
Ha a verseny megszakítása 48 óra eltelte után történik és a rosszidő elhúzódik, a szervezők véglegesen lefújhatják a versenyt és a dijazást az aktuális állás szerint kioszthatják!!
A verseny ideje alatt nem maradhatnak a gépkocsik a csapatoknál.Azokat kötelesek az erre kijelölt helyen-parkolóban tartani.
A verseny ideje alatt a versenyzők napi 1 alkalommal ki tudnak menni a tó területéről gépkocsival élelmiszer beszerzés vagy hasonló céllal!
A csapatok fogadhatnak látogatót 8-18 óráig, de a látogató semmilyen fizikai kapcsolatba nem kerülhet a horgászfelszereléssel!A vendég köteles érkezéskor jelentkezni a szervezőknél (vesenybíróknál)!Látogató kizárólag gyalogosan közlekedhet a tó körül.
Sátoron belül bármilyen, sátoron kívül viszont kizárólag fejlámpa használható!
A csapatok kötelesek biztonságosan tárolni a felszerelést, hogy ne akadályozza a mérlegelők éjjeli munkáját.
A csapatok épithetnek ún. dobóstéget de annak mérete nem haladhatja meg a a 2 m2-t.
A halak épsége érdekében szákolásnál térdig be lehet menni a vizbe, fárasztani azonban kizárólag partról vagy stégről lehetséges!Kivétel ha a csapat minden tagja halat fáraszt egyidejűleg!Abban az esetben (a halak épsége érdekében) lehet térdig vizbe gázolva is fárasztani!
A versenyzők kötelesek a szervezők és versenybírók kéréseit és utasitásait betartani.
A verseny ideje alatt történő esetleges balesetekért a versenyzők vállalnak felelősséget.
A tópart tisztaságáért és a halak épségéért a csapatok vállalnak felelősséget.
Óvás benyújtása esetén 40 000 Ft (100 euró) letétbe kell helyeznie az óvást benyújtó csapatnak.
Óvást csak videófelvétel és/vagy értékelhető fényképfelvétel kiséretében lehet benyujtani, legkésőbb 30 perccel a díjkiosztót megelőzően.! Amennyiben a szervező jóváhagyja az óvást, a letét visszajár.
Óváshoz fénykép és/vagy vidó felvételt kötelező mellékelni!!
A szabályzat megszegése szankciókat von maga után!

SZANKCIÓK:
-Első figyelmeztetés: horgászat felfüggesztése 5 órára
-Második figyelmeztetés : horgászat felfüggesztése 10 órára
-Harmadik figyelmeztetés: KIZÁRÁS

A sorsolás 2 fordulós. Első körben a nevezési sorrend szerint a csapatok húznak egy sorszámot, és az igy kialakult sorrend szerint húznak a második körben. A második körben húzott szám jelenti a rajthelyet(szektor).Amennyiben a csapat a testvér csapat mellé húz, abban az esetben meg kell ismételnie a húzást amíg nem húz olyan számot ami nem szomszédos a testvér cspattal!

Nevezés

A csapat nevezését akkor tekintjük elfogadottnak és csak azután kerülhet a nevezési listára miután megérkezett a nevezési díj 50%-a, addig csak regisztráltként tartjuk nyilván. A regisztrációs lista jelentkezési sorrend alapján áll össze, a nevezési lista pedig a befizetési sorrend alapján.
A regisztrált csapatnak 10 nap alatt kell utalnia az előleget ( nevezési dij 50%-a).Ennek befizetése egyben azt is jelenti, hogy az adott csapat teljes egészében elfogadta a versenyszabályzatot.
Az előleg utalását kérjük tudatni a szervezőkkel telefonon vagy e-mailben.
A fennmaradó 50%-nak meg kell érkeznie legkésőbb 30 nappal a verseny kezdetét megelőzően, vagy a szervezőkkel megbeszélt időpontig.

Amennyiben létszámhiány vagy más tényezők miatt a verseny nem kerül megrendezésre, azt a szervezők min. 10 nappal a kezdés előtt kötelesek jelezni a csapatok felé és a megküldött pénzt teljes egészében visszajuttatni.
Amennyiben a nevezett csapat minimum 30 nappal a verseny kezdete előtt visszalép, az addig befizetett összeget teljes egészében visszakapja!Amennyiben a csapat kevesebb mint 30 nappal a verseny kezdete előtt lép vissza, delegálhat maga helyett másik csapatot, de a befizetett előleget nem igényelheti vissza.
Bármilyen a szabályzatba nem foglalt felmerülő kérdésról kizárólag a szervezők döntenek amit a csapatok kötelesek elfogadni!

A versenyen való részvétel önkéntes!

Az előleg befizetése a szabályzat teljeskörű elfogadását jelenti!

SRB
I.Međunarodni Xtra Carp Kup
Jezero LEVELEK- HU

PRAVILNIK

Mesto:Jezero LEVELEKI TO – Mađarska
Datum takmičenja:28.8.2023.-1.9.2023.
Trajanje:96 sata
Maximalan broj ekipa:24
Kotizacija:550 e
Nagrade:

I mesto 3000 e + 3 pehara
IImesto 2000 e + 3 pehara
IIImesto 1000 e + 3 pehara

Najveća riba: 250 e + pehar

Gore navedene nagrade važe samo uz učešće 24 ekipa!Sa manje od 20 ekipa se takmičenje ne održava.U slučaju prevelikog interesovanja može se povećati broj ekipa ali se u tom slučaju i nagrade povećavaju za 100 evra po ekipi.
Peca se u tri sektora.

Okupljanje ekipa do 8,00h 28.8.2023. na jezeru LEVELEK
Izvlačenje :9,00 h zatim zauzimanje pozicija i postavljanje kampa
Početak takmičenja :28.8.2023. 11.00 h
Kraj takmičenja :1.9.2023. 11,00 h
Proglašenje pobednika: 12,00 h

PRAVILNIK

Ribolov se vrši isključivo sa obale,bacačkim metodom,sa za to predviđenih mesta!

Ekipu čine maximalno 3+1 ribolovca,koji imaju potpuno ista prava ali se peharom nagradjuju 3 ribolovca. Bilo kakvu ribolovnu aktivnost moze da vrsi samo ribolovac koji ima na ruci narukvicu dobijenu od organizatora!Takmičari moraju posedovati Mađarsku Državnu dozvolu.Ko nema može na licu mesta da je izvadi u čuvarnici.Ribolov se vrši sa 4 štapa istovremeno,sa po 1 udicom po štapu.Ekipe mogu da imaju bilo koliko rezervnih stapova ali ne smeju se drzati prema vodi! Dozvoljeno je koristiti 1 marker,ali štap za marker ne sme stajati na rod podu ili stalku za štapove!
Ako neki klub ili sponzor prijavi vise ekipa,ekipe ne mogu „komsije”!!(primer Xtra Carp Team 1 ne moze da peca pored Xtra Carp Team 2!!!)
Svaka ekipa mora imati najmanje 10 sakova za čuvanje ribe,2 slinga,2velika šaranska meredova,kadicu sa tvrdim ramom, tečnost za dezinfekciju i kontrolnu vagu!!U slučaju nedostatka ovih stvari,ekipa neće moći započeti takmičenje!U slučaju posedovanja ali nepropisnog korišćenja pomenutih stvari ekipa dobija opomenu kao i za nepotrebno traženje vanrednog merenja!!Za hranjenje se istovremenu mogu koristiti 2 štapa (za raketu,spomb i sl.).Za primamu je dozvoljeno ukupno 100 kg primame u pripremljenom stanju!(Bojle,peleti,partikli,method mix)!Dozvoljenu količinu će sudije iskontrolisati pre početka takmičenja i svako naknadno unošenje se sankcioniše!Strogo je zabranjeno korišćenje primame životinjskog porekla,zivih mamaca kako za primamu tako i za udicu!Korišćenje živih mamaca podrazumeva automatsko isključenje ekipe!

Dozvoljena je upotreba siliconskog kukuruza!

Za hranjenje se može koristiti katapult (velika praćka),praćka,spomb,rakete,kobra i pva materijal
.Tzv tesko hranjenje je dozvoljeno od 07 h do 19 h.Posle 19h do 07 h ujutro se koristi isključivo kobra i pva.Hranilica je strogo zabranjena,ali je dozvoljeno stavljati metod mix na olovo!Hranjenje i markerisanje može početi samo posle početka takmičenja!Kao mamac se mogu koristiti bojle,kuvano zrnevlje (i tigrov orah!) i pop up isključivo na dlaci!
Hranje je i markerisanje može da počne od početka takmičenja!
Montaza sistema mora biti smooslobadjajući,da u slucaju kidanja najlona olovo sklizne sa sistema!!
Šok predvez može da bude upredena struna
Gore navedene stvari organizator i sudije mogu da kontrolišu bilo kad!
Merenje će se vršiti 2 puta dnevno i to u 08 h i u 18h u prisustvu jednog člana ekipe koji pomaže prilikom merenja.Ukoliko bude potrebno vršiće se i treće merenje i to u 13h.
Prilikom merenja jedan član susedne ekipe može biti prisutan,ali nije obavezan!!Vanredno merenje (XTRA KANTAR) se mora tražiti od sudija ukoliko su svi sakovi puni ili ako se ulovi amur veći od 10 kg. Ili šaran iznad 15 kg.Sudije ne izlaze na vanredno merenje 1 sat pre redovnog merenja!XTRA KANTAR se traži porukom na Messenger,Viber ili Watsup na broj dobijen od organizatora,da bi ostao pisani trag o vremenu ulova !
Riba za XTRA KANTAR koji ima 15 ili više kg se do dolaska sudija mora čuvati u slingu!(plivajući sak)
O konačnom redosledu ekipa odlučuje ukupna ulovljena količina u kg.U slučaju identične težine ulova dve ili više ekipa odlučuje broj ulovljenih komada.Ako slučajno i to bude identično odlučuje koja ekipa ima najvecu ribu!

Pobednici 3 sektora ulaze u Generalni plasman.Redosled u Generalnom se određuje na osnovu ulovljene količine ribe ekipa.(I,II,III mesto)

Ukoliko se desi da ima 2 ili vise velikih riba za XTRA FISH (najveca riba takmičenja) sa identičnom težinom,nagradu uzima ekipa koja najranije uhvati veliku ribu od početka takmičenja!
Ako se ulovljena riba slučajno izvlači u susednom sektoru,ribolovac mora maximalno da pazi na pribor susedne ekipe i na bezbednost ribe a susedne ekipe moraju maksimalno saradjivati i postupati po nepisanim pravilima Fair play-a!!!Ulovljeba riba se uvek piše ekipi na čijoj se udici nalazila prilikom vađenja iz vode.
Meri se šaran iznad 2 kg i amur iznad 10(!) kg.
Presek rezultata se pravi 2x dnevno u štampanoj formi,a pored toga ce aktuelni rezultati biti dostupni i online!

U slučaju extremnog nevremena za vreme takmičenja organizator ima proavo da prekine takmčenje radi bezbednosti takmičara!U ovom slučaju se takmičenje prekida sa 3 srednje dugačka zvuka sirene!Ekipe moraju povaditi pribor iz vode,sve štapove položiti na zemlju i skloniti se u kola,šatore ili kamp kućice!Kad se stvore uslovi za nastavak takmičenja,ponovo se čuju 3 sirene i ribolov se može nastaviti!
Ako je proslo vise od pola takmičenja (više od 48 h) i nevreme se oduži,organizator može da odsvira kraj i nagrade podeli na osnovu plasmana ekipa u momentu prekidanja takmičenja!
Za vreme takmičenja se vozila moraju držati na određenim parkinzima.
Ukoliko kod neke ekipe dodje neko kolima,ekipa dobija opomenu!
Ekipa za vreme takmičenja može da napusti jezero dnevno 1x zbog nabavke namirnica ili slično.
Ukoliko ekipa želi napuštati jezero dnevno više puta vozilo mora držati i istavljati na parkingu pored čuvarnice ili na parkingu pored glavnog ulaza!
Ekipe mogu primati goste od 8-18 h ali se gosti obavezno moraju javiti organizatoru prilikom dolaska!Gosti mogu da se kreću oko jezera isključivo peške.
Za osvetljenje unutar šatora se može koristiti bilo šta ali van šatora se koristi isključivo lampa za glavu!
Zbog dubine vode i bezbednosti riba prilikom sakiranja se do kolena može uči u vodu,ali zamaranje se vrši isključivo sa obale ili platforme!
Ulazak u vodu prilikom zamaranja je dozvoljeno isključivo u situaciji ako svi članovi ekipe zamaraju ribu istovremeno!
Ulazak u vodu do kolena je dozvoljeno isključivo na sopstvenu odgovornost takmičara!
Ekipe mogu sebi napraviti platformu maximalne veličine 2 m2.
Ekipe moraju držati svoj pribor tako da isto ne ometa sudije u radu i da ne bi došlo do slučajnog oštećenja pribora prilikom eventualnih noćnih merenja!
Ekipe moraju poštovati uputsva i zahteve sudija.
Za eventualne povrede u toku takmičenja odgovaraju takmičari!
Ekipe odgovaraju i za stanje priobalja u boxu.
Prijava nepravilnog ponašanja neke ekipe se prihvata samo uz depozit od 100 e!
Prijava se prihvata samo uz prilozeni video snimak!
Ukoliko se dokaže ispravnost prijave,depozit se vraća!
Za nepoštovanje PRAVILNIK-a slede sankcije.
SANKCIJE:
-Prva opomena: Ekipa prekida ribolov na 5 sati
-Druga opomena: Ekipa prekida ribolov na 10 sati
-Treća opomena. DISKVALIFIKACIJA

Izvlačenje se vrši u dva kruga.U prvom krugu ekipe po redosledu prijave izvlače po jedan broj.Tako dobijenim redosledom se u drugom krugu izvlači broj koji označava broj boxa u kojem će ekipa pecati.Ekipe koje imaju „bratsku” ekipu u konkurenciji i izvuku broj pored istih,moraju izvuci novi broj koji nije pored boxa „bratske” ekipe!

Prijava ekipe
Prijava se smatra prihvaćenom i ekipa se stavlja na listu prijavljenih ekipa samo nakon uplate avansa od 50 %.Do toga se ekipe smatraju registrovanima.Lista prijavljenih ekipa se sastavlja na osnovu uplata avansa,ne na osnovu registracije!Ekipa koja se registruje ima 10 dana za uplatu avansa koji iznosi 50% kotizacije.Ako se ne uplati avans u roku,priliku dobija sledeća registrovana ekipa.
Uplata avansa ujedno znači da je ekipa upoznata sa pravilnikom i da je prihvata u potpunosti.
Mole se ekipe,da o uplati avansa odmah obaveste organizatore!Ostatak kotizacije mora stići najkasnije 30 dana pre početka takmičenja ili po dogovoru sa organizatorima.
Ako se zbog malog broja ekipa ili nekog drugog razloga takmičenje otkaže,organizator to mora da učini najkasnije 10 dana pre početka takmičenja i uplaćeni novac da vrati u potpunosti.
Ukoliko prijavljena ekipa odustane od takmičenja najmanje 30 dana pre početka ima pravo da uplaćeni novac dobije nazad u celosti!Ukoliko ekipa otkaže ucešće za manje od 30 dana pre pocetka takmičenja ,može umesto sebe da delegira drugu ekipu,ali ne može da traži povrat novca!
Uplate se vrše na tekući račun,Post net uplatom ili u dogovoru sa Organizatorom.(broj tražiti od organizatora.)
Sva sporna pitanja koja nisu obuhvćena pravilnikom rešavaju organizatori i sudije a ekipe moraju poštovati njihovu odluku!

Učešće na takmičenju je dobrovoljno!

Uplatom akontacije se pravilnik prihvata u potpunosti!

Nézd meg ezt is

II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA

II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA

II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA (XVI. TAVASZI MACONKA NEMZETKÖZI BOJLIS KUPA ) MACONKA, ÁPRILIS 12-16. …

Vélemény, hozzászólás?