Horgászversenyek https://horgaszversenyek.hu/ Sun, 22 Jan 2023 12:32:07 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://horgaszversenyek.hu/wp-content/uploads/2023/03/cropped-favicon-2-32x32.png Horgászversenyek https://horgaszversenyek.hu/ 32 32 FTTH – I. egyéni fenekező horgászverseny https://horgaszversenyek.hu/ftth-i-egyeni-fenekezo-horgaszverseny/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ftth-i-egyeni-fenekezo-horgaszverseny https://horgaszversenyek.hu/ftth-i-egyeni-fenekezo-horgaszverseny/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:32:06 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=630 Díjazás – I. / II. / III. Helyezett – Legnagyobb hal Verseny menete 6:00 Gyülekező 6:30 Eligazítás, szabályok ismertetése 6:45 Sorsolás 7:00 Helyek elfoglalása 7:45 Etetés (Hátrom rövid dudaszó) 8:00 Verseny kezdete (Hosszú dudaszó) 15:00 Verseny vége (Hosszú dudaszó) 15:00 Mérlegelés, összesítés 16:00 Eredményhirdetés 16:15 Étkezés Nevezés A versenyre nevezni a plakáton feltüntetett módon lehet [...]

A FTTH – I. egyéni fenekező horgászverseny bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
Díjazás

– I. / II. / III. Helyezett

– Legnagyobb hal

Verseny menete

6:00 Gyülekező

6:30 Eligazítás, szabályok ismertetése

6:45 Sorsolás

7:00 Helyek elfoglalása

7:45 Etetés (Hátrom rövid dudaszó)

8:00 Verseny kezdete (Hosszú dudaszó)

15:00 Verseny vége (Hosszú dudaszó)

15:00 Mérlegelés, összesítés

16:00 Eredményhirdetés

16:15 Étkezés

Nevezés

A versenyre nevezni a plakáton feltüntetett módon lehet ( Az oldalunkra belépve az E-mail küldése fülre kattintva egyszerűbben elintezhető) vagy pedig személyesen a Tappancs Állateledel és Horgászboltban Polgáron ahol készpénzben befizethető a nevezési díj. (4090 Polgár, Táncsics Mihály út 1. Az üzlet a központi buszmegállóban található)

Közérdekű információ

• Parkolni a tó mellett kialakított (Zárt) parkolóban van lehetőség. A horgászhelyek gépjárművel nem megközelíthetőek, a felszerelés horgászhelyre történő bejuttatásához kézikocsi használható amelyet a helyszínen biztosítunk.

• A tóparton található kialakított mosdó amely a verseny ideje alatt igénybe vehető.

• Az eredményhírdetést követően minden versenyzőt főtt étellel megvendégelünk a tóparton található filagóriában.

• Ha valakivel érkezik kísérő (Maximum 1 fő) és szeretne étkezni minden esetben fel kell tüntetni a nevezés során az e-mailban vagy pedig személyesen, számára a belépés díjmentes, ételt pedig 2000ft/adag áron tudunk biztosítani amelyet a nevezési díjjal együtt kell megtéríteni.

• FONTOS! A kisérő nem folytathat versenytevékenységet a versenyző helyett, azaz nem veheti át a helyét. Horgásztevékenység folyamataiban nem vehet részt. Csak a versenyt megelőző és a verseny végét követő folyamatokban segédkezhet.

• A versenyre való nevezéstől visszalépni legkésőbb a nevezési határidő napjáig azaz 2023.05.24 23:59-ig lehet, így a nevezési díj visszaigényelhető. Az ezt követő lemondás esetén (azaz 05.25. napjától) a nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.

• Túljelentkezés esetén a további jelentkezőket, a jelentkezés sorrendjében várólistára helyezzük és felszabadulás esetén értesítjük, illetve a hely betölthető a nevezés sikeressége után.

Megértésüket köszönjük!

Szabályzat

• Minden horgász kihúzott helye rögzítésre került, a helyeket elcserélni vagy hosszúidőtartamra (Több mint 15p) elhagyni a verseny végéig TILOS. Ha bárkinek bármilyen problémája van felénk jelezze.

• A halak cseréje, más részére történő átadása szigorúan TILOS.

• Elvárt a halakkal való kíméletes bánásmód

• Ha valaki az alábbi szabályokat nem tartja be, megszegi az a személy azonnali kizárásra kerül a versenyből.

• A verseny időtartama 7 óra. (420 perc)

• A versenyzők fejenként maximum 5kg etetőanyagot, pelletet használhatnak. Illetve maximum 5l FŐTT magvat és 2l élő csalit.

• Csak fenekező horgászmódszer engedélyezett a verseny időtartama alatt.

• A verseny ideje alatt 2 bottal lehet horgászni, amelyek alkalmasak a fenekező horgászmódszer folytatásához.

• A végszereléken az etetőkosár fajtát illetően nincs kikötés, tetszőlegesen választható, változtatható. De botonként maximum 1db horog alkalmazható.

• A verseny vége után kifogott hal nem értékelhető, viszont ha a verseny lefújása előtt megkezdődött a hal fárasztása az a kifogást követően még beleszámít az értékelésbe.

• Halradar és etetőhajó használata TILOS!

• Fémből illetve damilból készült szák, haltartó használata halvédelmi okból kifolyólag szigorúan TILOS!

• A versenyző köteles a hal élve tartásáról gondoskodni, azt a legkisebb sérelemmel és a lehető legrövidebb időn belül a haltartóba helyezni.

• Száklimit 25kg amelynek körülbelüli elérése esetén értesíteni kell a megadott telefonszámon a mérlegelő csapatot.

• Illetve minden 5kg feletti halat elkülönítve (Ponytzsákban vagy nagy méretű sűrű szövésű haltartóban kell eltárolni ami biztosítja a hal számára az életben maradáshoz szükséges feltételeket), ezt követően szintén értesíteni kell a mérlegelő csapatot akik rendkívüli mérlegelést hajtanak végre. Majd a hal tóba való visszahelyezésre kerül sor.

• Ha a hal a versenyző gondatlansága miatt elpusztul, annak díját az aktuális díjszabás szerint köteles megtéríteni.

Kötelező eszközök

• Pontymatrac / bölcső használata KÖTELEZŐ! (Ha valaki nem rendelkezik ilyen halvédelmi eszközzel a helyszínen biztosítunk)

• Sebfertőtlenítő

• Nagy méretű, sűrű szövésű merítőháló (Min. 50cm átmérő)

• Nagy méretű minimum 200cm versenyszák (Karikás, keretes haltartó szák)

• Pontyzsák / nagy méretű sűrű szövésű zsákos haltartó (5kg feletti halak elkülönített tárolásához, a rendkívüli mérlegelés megkezdeléséig)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nagy Rajmund +36 30 791 7492

Versenyfelelős

Bármi egyéb kérdés esetén a megadott telefonszámon lehet érdeklődni.

A FTTH – I. egyéni fenekező horgászverseny bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/ftth-i-egyeni-fenekezo-horgaszverseny/feed/ 0
FEEDER VERSENYNAPTÁR TERVEZET 2023. https://horgaszversenyek.hu/feeder-versenynaptar-tervezet-2023/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=feeder-versenynaptar-tervezet-2023 https://horgaszversenyek.hu/feeder-versenynaptar-tervezet-2023/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:30:08 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=627 FEEDER VERSENYNAPTÁR TERVEZET 2023. HANGONYI TÓ —————————————– ÁPRILIS 01. – FEEDER VÁNDORKUPA-1.FORDULÓ ÁPRILIS 29. – TAVASZI FEEDER KUPA MÁJUS 20. – PÁROS FEEDER KUPA-24 ÓRÁS JÚNIUS 10. – PÜNKÖSDI FEEDER KUPA JÚNIUS 24. – PÁROS FEEDER KUPA-30 ÓRÁS ——————————————————————— JÚLIUS 29. – FEEDER VÁNDORKUPA-2.FORDULÓ- (időpontváltozás !!!) ——————————————————————— AUGUSZTUS 12. – PÁROS FEEDER KUPA-24 ÓRÁS SZEPTEMBER [...]

A FEEDER VERSENYNAPTÁR TERVEZET 2023. bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
FEEDER VERSENYNAPTÁR TERVEZET 2023.

HANGONYI TÓ

—————————————–

ÁPRILIS 01. – FEEDER VÁNDORKUPA-1.FORDULÓ

ÁPRILIS 29. – TAVASZI FEEDER KUPA

MÁJUS 20. – PÁROS FEEDER KUPA-24 ÓRÁS

JÚNIUS 10. – PÜNKÖSDI FEEDER KUPA

JÚNIUS 24. – PÁROS FEEDER KUPA-30 ÓRÁS

———————————————————————

JÚLIUS 29. – FEEDER VÁNDORKUPA-2.FORDULÓ- (időpontváltozás !!!)

———————————————————————

AUGUSZTUS 12. – PÁROS FEEDER KUPA-24 ÓRÁS

SZEPTEMBER 23. – ŐSZI FEEDER KUPA

OKTÓBER 07. – FEEDER VÁNDORKUPA-3.FORDULÓ

NOVEMBER 11. – ÉVADZÁRÓ FEEDER KUPA

——————————————-

A SZERVEZŐK A VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENTARTJÁK !

——————————————–

HANGONYI HORGÁSZTÓ (BALÁZS ZOLTÁN)

TEL.: 30/5691278 (RÉPÁS PÉTER)

A FEEDER VERSENYNAPTÁR TERVEZET 2023. bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/feeder-versenynaptar-tervezet-2023/feed/ 0
Évindító Freestyle verseny https://horgaszversenyek.hu/evindito-freestyle-verseny/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=evindito-freestyle-verseny https://horgaszversenyek.hu/evindito-freestyle-verseny/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:28:51 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=624 Ezennel elkezdjük a 2023-as évet egy Joó tavi Freestyle versennyel mely FEBRUÁR-én lesz megtartvafő jelentkezését tudjuk fogadniA megszokott oldalon lesz a verseny viszont ezúttal két szektor lesz kialakítva! Díjazva a szektor 1-4 illetve az abszolút 1-2 helyezést elérő valamint a legnagyobb halat kifogó versenyzők lesznekNevezési díj 12000ft mely tartalmazza a pálya bérletet, díjakat illetve egy [...]

A <strong>Évindító Freestyle verseny</strong> bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
Ezennel elkezdjük a 2023-as évet egy Joó tavi Freestyle versennyel mely FEBRUÁR5⃣-én lesz megtartva❗2⃣4⃣fő jelentkezését tudjuk fogadni❗
A megszokott oldalon lesz a verseny viszont ezúttal két szektor lesz kialakítva! Díjazva a szektor 1-4 illetve az abszolút 1-2 helyezést elérő valamint a legnagyobb halat kifogó versenyzők lesznek❗Nevezési díj 12000ft mely tartalmazza a pálya bérletet, díjakat illetve egy reggeli étkezést, teát, kávét. A nevezéseket a megszokott úton személyesen vagy utalva tudjátok teljesíteni JANUÁR3⃣0⃣-ig❗ Csak a határidő végéig beérkezett nevezések érvényesek❗

Verseny menete:

Gyülekező, sorsolás: 07:30-08:00
Helyek elfoglalása: 08:00-09:00
Verseny kezdete: 09:00
Verseny vége: 15:00
Eredmény hirdetés: ~15:45

Szabályzat a következő:

Horgászni method vagy klasszikus feeder illetve úszós módszerrel (kivétel pergetés) egy bottal azon egy mikroszakállas vagy szakáll nélküli horoggal lehet, melynek mérete max. 6-os! A feeder módszer esetében végtelenségig csúszó szerelék alkalmazható! Etetni csúzlival, bottal, kézzel lehetséges. Bentlévő botra ráetetés engedélyezett. Etető anyag limit nincs. Fonott dobóelőke használata ezúttal engedélyezet. Fertőtlenítő,pontymatrac vagy bölcső használata kötelező! Minden versenyzőnek rendelkeznie kell legalább kettő minimum 3m-es versenyszákkal és egy pontyzsákkal! A fehér halat lehetőség szerint kérjük külön tárolni a pontyoktól! A versenybe minden hal beleszámít kivétel a ragadozók! Egy szákba maximum 25kg hal tartható, ezt elérve mérlegelést kell kérni! Az amúrt, tokot és az 5kg-ot elérő pontyot azonnal mérlegeltetni kell! ☝Bölcsőt, haltartó hálót, pontyzsákot lehetőség van bérelni a verseny idejére 1000ft ellenében☝

🎣Vár minden kedves versenyzőt a Baráti Versenyek Team🎣

A <strong>Évindító Freestyle verseny</strong> bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/evindito-freestyle-verseny/feed/ 0
II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA https://horgaszversenyek.hu/ii-z-co-series-bojlis-kupa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ii-z-co-series-bojlis-kupa https://horgaszversenyek.hu/ii-z-co-series-bojlis-kupa/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:25:31 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=621 II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA (XVI. TAVASZI MACONKA NEMZETKÖZI BOJLIS KUPA ) MACONKA, ÁPRILIS 12-16. Díjazás Szektorok (A,B,C) I. helyezett csapat : 700. 000 Ft + kupa II. helyezett csapat : kupa + ajándék III. helyezett csapat : kupa + ajándék Külön díjak Legnagyobb hal: kupa + FOX RX- 3+1-es jelző Legnagyobb tükörponty : kupa [...]

A II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA

(XVI. TAVASZI MACONKA NEMZETKÖZI BOJLIS KUPA )

MACONKA, ÁPRILIS 12-16.

Díjazás Szektorok (A,B,C)

I. helyezett csapat : 700. 000 Ft + kupa II. helyezett csapat : kupa + ajándék III. helyezett csapat : kupa + ajándék

Külön díjak

Legnagyobb hal: kupa + FOX RX- 3+1-es jelző Legnagyobb tükörponty : kupa + ajándék Legnagyobb koi ponty : kupa + ajándék Legnagyobb tő/nyurga ponty : kupa + ajándék Legnagyobb amur : kupa + ajándék

A PÉNZNYEREMÉNYEK ADÓZÁSÁRÓL A VERSENYZŐKNEK KELL GONDOSKODNI!

A MEGHIRDETETT NYEREMÉNYEK, CSAK MAXIMUM LÉTSZÁM ESETÉN ÉRTENDŐEK. Kevesebb létszám esetén a nyeremény arányosan csökken!

A verseny időtartama: 100 óra

A versenyen résztvevők létszáma: 30 csapat

A versenyre max. 30 csapat regisztrálhat (a vízállástól függően, ha a vízállás alkalmassá teszi több csapat regisztrációját is elfogadjuk.)

Nevezés a versenyre: 200.000 Ft / csapat (2-3fő) / 4 bot

A verseny menetrendje :

2023.04.12. 07:00-08:30 Gyülekező és regisztráció 2023.04.12. 08:30-09:00 Helyek sorsolása 2023.04.12. 09:00-12:00 Szektorok, helyek elfoglalása 2023.04.12. 12:00 A verseny kezdete 2023.04.16. 16:00 A verseny vége 2023.04.16. 17:30-18:00 Eredményhirdetés

Általános szabályok és feltételek

1. A verseny nyílt csapatverseny. Egy csapat választás szerint minimum kettő, maximum három teljes jogú versenyzőből áll!

2. A versenyen csak olyan versenyző vehet részt, aki magyar horgász regisztrációval, majd ezt követően a tárgyévre érvényes magyar állami horgászjeggyel rendelkezik.

3. A versenyre az adott időszaktól és a vízállástól, valamint a csapatok számától függően 3szektorban (elnevezésük: A,B,C), szektoronként minimum 7, maximum 11, de összesen minimum 21,maximum 33 csapat jelentkezése fogadható el, tekintettel a 40 m-es dobási sávszélességre.

4. A szektorok kijelölésénél alapvető szempont a víztározó adott időszaki lehetőségeihez képestegyenlő fogási esélyt nyújtó hal-életterek elhatárolása. Az esélyegyenlőség fokozása érdekében ígyegy-egy szektoron belül az elmúlt időszak fogási- és versenyeredményei alapján a csapatoknak kijelölthorgászhelyek paraméterei eltérők is lehetnek.

5. Egy vagy több csapat vis maior részvételi elmaradása esetén a törlésre kijelölt, ún. kieső horgászhelyeket az időjárás és a vízállás-, valamint az adott verseny nevezett csapatainak véleményealapján a Z-Co Series versenybírója jelöli ki.

NEVEZÉS, NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSÉNEK MÓDJA:

Nevezni az alábbi telefonszámon és e-mail címen lehet! A verseny nevezési díjának 50%-át (100.000 Ft)február 15.-ig előre utalással kell teljesíteni a jelentkezőnek, ekkor lesz érvényes anevezése. A nevezési díj másik részét a helyszínen vagy ugyanígy előre utalással kell teljesíteni.

UTALÁSNÁL A KÖZLEMÉNYBEN A VERSENYZŐ/CSAPAT NEVÉT ÉS A VERSENY HELYSZÍNÉT,DÁTUMÁT KÉRJÜK FELTÜNTETNI!

ELÉRHETŐSÉG:

ZÁMBORI ATTILA

telefonszám: 06 20 408 4849 e-mail cím: horgaszverseny@z-co.eu Bankszámlaszám: 10400425-86768349-48521007 Bank neve: K&H Bank Számlatulajdonos neve: Zámbori Attila

A meghirdetett nyeremények csak maximum létszám esetén értendőek !!! Kevesebb létszám esetén a nyeremény arányosan csökken!

6. A nevezés keretében el kell küldeni: 1. A csapat nevét; a csapattagok nevét, és születési évét. 2. Ahorgászjegyekre vonatkozó nyilatkozatot, illetve az érvényes horgászati okmányok azonosító adatait.3. A kijelölt kapcsolattartó nevét, telefonszámát, továbbá e-mail elérhetőségét; valamint azt a

bankszámlaszámot, ahová a csapat vis maior és egyéb elutasítás esetén a nem foglalónak minősülő befizetések visszautalását kéri. A további kötelező adatok körét a Z-Co Series külön határozza meg.

Ezen adatok célhoz kötött egyesületi és szervezői nyilvántartásához a versenyzők a nevezéssel egyidejűleg korlátozás nélkül hozzájárulnak.

7. A nevezések elbírálása és elfogadásuk, vagy elutasításuk visszaigazolása folyamatosan, de legkésőbb 2023. március 30-ig történik meg.

8. A verseny részvételi díja 200.000 Ft/csapat. A díj a teljes csapatra vonatkozóan tartalmazza a pályabérletet, a horgászati és kiegészítő szolgáltatások díját (parkolási és sátorozási díjak,kommunális- és energiaköltségek), a szervezés és a lebonyolítás költségeit; továbbá a trófeák költségeihez-, valamint a kiegészítő díjalaphoz magánszemélyekként nyújtott hozzájárulást. A nevezés abban az esetben érvényes, amennyiben a teljes nevezési díjnak a 50%-át (100.000 Ft)megfizeti a csapat. Csak érvényes nevezés esetében kerül fel az adott csapat a nevezési listára.

9. A csapattagok cserélése csapaton belül a verseny megkezdéséig engedélyezett, de erről tájékoztatni kell a verseny szervezőjét.

10. A verseny előre nem tervezhető okokból (vis maior) történő meghiúsulása esetén a befizetett foglaló összegét a Z-Co Series tulajdonosa a versenyt követően 1 éven belül beszámítja egy újabb verseny díjába. A már befizetett foglaló a csapatok egyéb okból történő visszalépése esetén nem számítható be, illetve nem is jár vissza.

11. A VSZ alkalmazása szempontjából vis maior esetnek minősül a versenyzők részéről az orvosilag igazolt gyógykezelés, az igazoltan személyi sérüléssel járó baleset, vagy az erre kötelező hatóság által igazolt, időben nem módosítható előírt megjelenés; a főszervező oldaláról az elrendelt kijárási korlátozás vagy egyéb, megrendezést tiltó járványügyi intézkedés, az 550 cm-t meghaladó vagy a 420cm alatti vízállás, továbbá a vízminőség hatóságilag is minősített hirtelen romlása.

12. Amennyiben a főszervezőt érintő vis maior esemény már a verseny közben, a versenyidő 50 %-ának letelte előtt keletkezik be, akkor a verseny eddigi eredményei törlődnek és a teljes nevezési díj visszajár. Ha a versenyidő több, mint 50 %-a az eseményig már eltelt, akkor a lezárásig elér eredmények alapján történik meg az eredményhirdetés (a verseny megszakítása). A törlés kimondása, a megszakítás elrendelése a főbíró kizárólagos joga és felelőssége.

13. A befizetett előleg és a díj közötti különbözetet a helyszíni megjelenéskor, a regisztráció során készpénzbefizetéssel kell teljesíteni. A teljesítés a sorsoláson való részvétel egyik feltétele.

14. A sorsolás megkezdése előtt a regisztrációs eljárás keretében a versenyzők a csapatkapitány aláírásával elismerik, hogy a Versenyszabályzatot megismerték és elfogadják; egyben kijelentik, hogy további, vitás esetekben alávetik magukat a Versenybíróság pártatlan döntéseinek.

15. A Z-Co Series csapata a sikeres lebonyolítás érdekében Versenybíróságot hoz létre. A Versenybíróság elnöke főbíróként a Z-Co Series tulajdonosa, tagjai a főbíró kijelölt helyettese,valamint a versenyzők

köréből felkért, jelentős elismertséggel és szakmai tapasztalattal rendelkező 3 fő. A Versenybíróság döntéseit egyszerű szavazati többséggel hozza meg. A Versenybíróságon kívül a verseny hivatalos stábjához tartoznak a további mérlegelő versenybírók, valamint a technikai- és adminisztratív személyzet. Közvetlen utasítási joga a versenyzők felé a főbírónak, helyettesének és a mérlegelő versenybíróknak van. A szektorbíróknak, a Versenybíróság további tagjainak és a stáb egyéb hivatalos tagjainak pedig a VSZ tárgyában jelzési kötelezettsége van a főbíró, vagy távollétében kijelölt helyettese felé.

16. Óvásnak minősül a VSZ előírásaival ellentétes versenyzői tevékenység bejelentése. Az óvás adminisztrációs költsége alkalmanként és bejelentett esetenként 30.000 Ft. A Versenybíróság által indokoltnak minősített óvás költsége visszajár, indokolatlan óvás esetén a befizetett összeg nem jár vissza.

17. Az óvás szabályai:

1. Óvást csak versenyzőnek és csak írásban lehet benyújtani. 2. Óvás a részfeldolgozások eredménye tekintetében a következő tabló átadásáig, az utolsó részés a végeredmény tekintetében pedig annak hivatalos kiközlésétől számított 1 órán belül, a verseny eredményhirdetése után felismert, az eredményt befolyásoló csalásnál pedig 2 hónapon belül lehetséges.3. A határidőn túli óvások indokolás nélkül elutasításra kerülnek. 4. A sikeres óvás jogkövetkezménye nem helyettesíti a cselekmény alapján indítandó egyéb hatósági és bírósági eljárásokat.

18. A csapatok elhelyezése a kijelölt szektorokba és azon belül egyben horgászhelyekre történik. A horgászhelyek és egyben a parti bedobási-, horgászkészség-elhelyezési pozíciók határai a parton szalaggal, a horgászhely dobási szektorának határai a vízen zöld/piros rúdbójákkal kerülnek kijelölésre. A bóják partvonaltól mért távolsága kb. 120 méter, a közöttük biztosított dobási sávszélesség minimum 40 méter/csapat. Egyes szemben lévő és/vagy szélső rajthelyek között indokolt esetben fehér rúdbójákkal ún. zárások is kialakításra kerülnek, melyeken túl horgászati és etetési tevékenység sem folytatható.

19. A csapatok fogadása április 12. napján 07:00-tól 08:30-ig biztosított.

20. A csapatok rajthelyeinek kisorsolása első körben a sorsolási sorrend kihúzásával történik a csapat kijelölt tagja által. E sorsoláson húzásra a nevezés (lezárt nevezési lista) szerinti sorrend alapján következnek. A sorsolásra kijelölt személy tehát egy számot húz ki, amely konkrét helyválasztási sorsolás sorrendjét határozza meg (pl. a 4. számot kihúzó csapat negyedikként húzhat horgászhelyet).

21. A második körben a konkrét horgászhely kisorsolására a helyszíni „Versenytérkép” előtt úgy kerül sor, hogy a sorsolásra kijelölt személy egy, a horgászhelyet azonosító kódszámot (pl. B3) húz ki. Ezt a térkép alapján azonosíthatja. A sorsolás menete alatt a rendezők a helyszíni mágnestérképre a már sorsolt csapat névtábláját annak rajthelyére folyamatosan felrakják. Teljes pályafeltöltöttség esetén,azaz valamennyi csapat helyszíni megjelenésekor az utolsó sorszámot húzó csapat esetében már nincs választási lehetőség, így ők a fennmaradó egy szabad helyre kerülnek. Ha nem érkezik meg minden csapat, akkor a választható horgászhelyek száma a Versenybíróság döntésének megfelelően módosul(hat). A továbbiakban a számítógépes feldolgozás tablóinál a csapatok azonosítása a horgászhelyek kódszámai, a helyi azonosítás pedig a „Versenytérkép” alapján történik.

22. A csapatok csak a sorsolás és a helyválasztás befejezése után indulhatnak el a horgászhelyekre. A kipakolás és az elhelyezkedés után a versenyzői gépjárművek parkolása csak a Z-Co Series, illetve a BSHE által kijelölt helyeken, elkülönítve történhet. Ezeket a „Versenytérkép” szintén tartalmazza. A verseny teljes időtartama alatt a lezárt szektorokba gépkocsival be- vagy onnan kihajtani csak versenybírói engedéllyel lehetséges. A Versenybíróság az indokolatlan versenyzői mozgásokat is korlátozhatja, illetve fenntartja a jogot a be- és kilépő gépjárművek átvizsgálására is.

23. A horgászhelyeken belül a kijelölt helyeken és módon a sátorozás lehetősége biztosított. A sátrak a horgászhely részét képezik. Lakókocsi elhelyezése a horgászhelyeken kívül csak külön meghatározott módon történhet, illetve a hosszgáti szektorok esetében a gáti belső úton, a parkolási rendnek megfelelően.

24. Tűzrakás csak az erre külön kijelölt helyeken, ennek hiányában pedig a BSHE által külön meghatározott módon lehetséges.

25. A 19:00- 07:00-ig terjedő időszakban minden távozást a versenyszervező felé előzetesen jelezni kell. A versenyzők minden, a horgászhelyen kívüli mozgásuk esetén kötelesek személyi azonosításuk lehetőségét biztosítani.

26. A csapatok 07:00-19:00-ig fogadhatnak a helyszínen vendégeket, illetve külső helyszínről a rajthelyekre történő ételbeszállításra is eddig van lehetőség.

27. A (hal)radar, szonár, víz alatti kamera használata tilos!

28. A hely feltérképezése, majd az etetés, valamint a horgászat során a csapat számára a letűzött zöld és piros határbóják közötti vonalban értendő kijelölt sávszélességet mélységben át lehet lépni,azaz 120 m felett is lehet etetni, horgászni. Az esetleges egyéb eltéréseket, oldalirányú lehetőségeket a „Versenytérkép” jelzi. Egy csapat segítségül 1 markert használhat.

29. A versenyen etetni és horgászni csak környezetkímélő csalival és etetőanyaggal lehetséges.Etetésre engedélyezett a bojlin túl a pellet, a granulátum, a kevert etetőanyag és morzsa, a metodmix,az állati és növényi eredetű liszt, az etetőanyag ragasztó- és föld (lösz, agyag), valamint a szemes termény (magvak). A mennyiség a magvak esetében a száraz állapotban mért 100 kg/csapat mennyiségben korlátozott, a száraz/nedves átváltási arány 1:1,6. Ennek mennyiségét a versenybírók ellenőrizni jogosultak. Élő- vagy elpusztult állatot etetésre és csalizásra használni tilos! A Z-Co Series,illetve a BSHE fenntartja a jogot egyes kutyaeledelek, vagy azokból készített etetőanyagok és csalik használatának megtiltására, vagy a használat korlátozására. A tárgyban előzetes egyeztetés lehetséges. A csali és az etetőanyag mennyiségét és minőségét a versenybírók a verseny teljes időtartama alatt ellenőrizni jogosultak.

30. Az etetésnél a dobócső, a csúzli, a rakéta, a parittya és a katapult használata, valamint minden tisztán fizikai erőn és ügyességen alapuló egyéb módszer engedélyezett; ugyanakkor minden sűrítettlevegővel, gázzal vagy elektromos árammal működő eszköz használata tilos.

31. Etetni bármilyen módon csak a kijelölt horgászhelyen és dobási szektoron belül lehet. Az etetés megkezdése az első napon 12:00-tól lehetséges. Maga az etetés a verseny további időtartama alatt

időben nem korlátozott, de a rakéta és a parittya, valamint a katapult esetében (nehézetetés) csak nappal, 07:00-19:00-ig, vasárnap 07:00-16:00-ig engedélyezett. Nem minősül nehézetetésnek a nem állványos (rögzített) csúzlival történő ún. kézi gombócolás de ugyanúgy 07:00-19:00-ig engedélyezett.

32. A verseny teljes időtartama alatt a behordás minden módszere (ideértve pl. távirányítású etetőhajó célzott használatát is) tilos! A horgászkészségek bedobása csak fej feletti módszerrel lehetséges.

33. A horgászat csak bojli csali hajszálelőkés módszerrel történő alkalmazása mellett, csapatonként összesen 4 db bojlis bottal és botonként 1 db horoggal engedélyezett.

34. A verseny során horgászatra tilos a surf, a spod, a feeder, a match és az egyéb speciális botok használata, de ezek közül a surf és a spod botok használata nehézetetésre, markerúszózásra engedélyezett. Valamennyi, használatra engedélyezett bot két- vagy három részes és maximum 4,20 méter hosszú lehet.

35. A csapat egyszerre maximum két botot használhat nehézetetésre és/vagy markerúszózásra. A vízben lévő markerúszós botok a horgászásra használt, szerelékes botok tartójában nem tárolhatók és azoktól minimum 3 méter távolságra, jól láthatóan kell elhelyezni őket.

36. A verseny során tetszőleges számú bot készenlétben lehet összeszerelt-, a bojlis botok esetében pedig horgászatra előkészített módon is.

37. Úszók és búvárúszók használata a markerúszó és a speciális Zig Rig végszerelékhez való búvárúszó kivételével tilos, ugyanakkor a 40. pontban előírtnak megfelelő csali lebegtetése szivacs,parafa használatával engedélyezett.

38. A szerelék összeállításánál csak hagyományos végszerelékek fogadhatók el, az ólom legkisebb engedélyezett súlya 60 g. Az ólom rögzítését úgy kell a szereléken megoldani, hogy elakadás esetén annak leválása a horogelőke szakítószilárdságánál kisebb terhelésre minden esetben biztosítható legyen. Bordás ólom (és azon etetőanyag, paszta) használata engedélyezett, az etetőkosár használata tilos.

39. A horgászatra engedélyezett monofil főzsinór és dobóelőke átmérője minimum 0,20 mm, de a 0,50 mm-t nem haladhatja meg. Fonott zsinór csak dobóelőkének (nyúzó), valamint horogelőkének használható és annak hossza nem haladhatja meg a 600-, illetve a 60 cm-t. Lead Core ólombetétes,kagylóálló zsinór maximum szintén 600 cm-es hosszban használható.

40. A szereléken csaliként felhasznált tetszőleges ízesítésű/anyagú bojli(k) legkisebb engedélyezettátmérője a bedobás időpontjában mérten 10 mm. Magvak, lebegő pelletek önmagukban csalizásra nem, kizárólag a bojli mellett használhatók. Műanyag csali-utánzatok (imitációk, lsd, pl.gumikukorica) nem használhatók. A PVA termékek alkalmazása engedélyezett.

41. Szerelékek összeállítását, valamint a csalik szabályszerű használatát a versenybírók kötelesek ellenőrizni, ideértve a bedobott készség, vagy készségek szúrópróbaszerű, kivétellel járó vizsgálatát is.

42. Az elektronikus, akusztikus és vizuális kapásjelzők használata megengedett, de a hang- és fényerőt a

versenybírók korlátozhatják. A bot spiccére rögzíthető- vagy rögzített lengő- vagy rezgőspicc használata tilos.

43. A verseny során tilos a vizet nagy erejű reflektorokkal tartósan megvilágítani, a szemben horgászókat fény- és laser eszközökkel zavarni. Keresőlámpa, kisebb reflektor csak a legszükségesebb esetekben (dobás, szákolás), célhoz kötötten alkalmazható. A horgászhely és azon belül a bedobott szerelékek jól látható, folyamatos éjszakai megvilágítása kötelező. A versenyzők fejlámpa-használata folyamatosan engedélyezett.

44. Az alábbi kiegészítő eszközök bemutatása, majd a verseny teljes időtartama alatt azok endeltetésszerű, folyamatos használata kötelező: 2 db, minimum 90x90x70 cm méretű, 1×1 cm alatti szembőségű, illetve szövésű merítőszák; 2 db, minimum 100x60x35 cm-es állványos-, vagy 100x60x20cm-es oldalfalas (vastagság˃5 cm) halbölcső; a halak biztonságos tárolására szolgáló 7 db minőségi pontyzsák, amelyekből háromnak a 120×80 cm-es, a többinek pedig a 100×60 cm-es méretet el kell érnie; 2 db gyári, lehetőleg színtelen halszáj- és sebfertőtlenítő; 2 db szabályozható fényerejű fejlámpa.Opcionálisan 5 kg/db alatti halméretig egy 60x60x50 cm méret feletti, keretes, ám szintén 1×1 cm alatti szembőségű, illetve szövésű merítőszák használata is engedélyezett. A halbölcső használata valamennyi hal megszákolása után, annak horogszabadítása, kezelése, fényképezése során is kötelező.

45. Sátrak, félsátrak, ernyők és camping-eszközök, felszerelési tárgyak és horgászati eszközök elhelyezése csak a csapat horgászhelyén belül lehetséges.

46. A hal fárasztása és birtokbavétele során a csapatok külső segítséget nem vehetnek igénybe. Ha a fárasztás során a hal valamely csapat határbójáját kihozza, annak visszaállítása csak a Versenybíróság engedélye alapján és az általa kiküldött személyek által lehetséges.

47. A vendégek tetszőleges, horgászatban való közreműködésért a csapatot a Versenybíróság azonnali kizárással, egyéb jogosulatlan közreműködéséért első alkalommal sárga lappal, második alkalommal kizárással bünteti. Horgászatban való közreműködésnek minősül a helyszíni csali- és etetőanyag- készítés, a szerelék-összeállítás, a csalizás, az etetés, valamint a bedobás, a bevágás, afáras ztás, a szákolás és a mérlegelés.

48. A fogást követően a versenyzők kötelesek a hal kíméletes – nedvesen tartott pontybölcsőn való kezelésére, a horog ütötte és esetleges egyéb sebeinek fertőtlenítésére, majd pontyzsákban való elhelyezésére. A 49. pontban meghatározott halaknál a fotózásig színezett fertőtlenítő használata tilos.Egy pontyzsákban 2 kg alatti halból maximum 3 db, 2-5 kg-os halból maximum 2 db, 5 kg feletti halból 1 db tárolható. Az amur és a fekete amur csak egyesével tárolható. Indokolt esetben (sok vagy vérző hal) soron kívüli részmérlegelés is kérhető a szektorbírótól.

49. Minden 15 kg-on felüli ponty, koi ponty és amur, 10 kg-on felüli fekete amur, továbbá a versenyen kívül fogott 20 kg feletti busa, harcsa, 10 kg feletti tokféle, 2 kg feletti dévérkeszeg,ezüstkárász, 1 kg feletti aranyhal, compó, márna, széles kárász, illetve itt fel nem sorolt egyéb halfaj fogását a szektorbíróknak azonnal jelenteni kell. Külön is jelezni kell, ha a fogott hal esélyes a legnagyobb hal díjára, tekintettel az időmúlási súlyveszteség esélyére.

50. A mérlegelés minden esetben fix mérlegállványon, azonos típusú, hitelesített mérleggel, nettó súlyban történik.

51. A versenyzők kötelesek a teljes mérlegelési és regisztrációs folyamatban való aktív közreműködésre, ugyanakkor a mérlegelést indokolt esetben a fárasztás, majd a szákolás időtartamára fel lehet függeszteni. A verseny tisztasága érdekében kötelező egy szomszéd csapatnak hitelesíteni a mérlegelést, a verseny főszervezőjének tájékoztatása szerint.

52. Minden 10 kg-on felüli ponty és amur, 5 kg-on felüli koi ponty és fekete amur, valamint a 49.pontban meghatározott versenyen kívül fogott halak esetében a fényképes és méretfelvételes fogási regisztráció (rekordlistára vétel) kötelező. Ekkor a mérlegelés során a versenybíró a hal pontos faja/típusa, súlya, hossza és körmérete, a fogás helye és ideje mellett nyilvántartásba veszi a hal tényleges kifogójának nevét is, valamint a halról és kifogójáról egyidejűleg fényképet készít.Kiemelkedő példány esetén a későbbi (halasztott) PR fényképezés, filmfelvétel lehetőségéről a Versenybíróság esetileg, külön dönt.

53. A verseny aktuális állása szerint a legnagyobb hal díjára még esélyes hal esetében továbbá egymás után két mérés kötelező, de esetleges eltérés esetén a nagyobb tömeget mutató mérlegelés eredménye kerül regisztrálásra.

54. Az „Értékelőlap”-on az aláírás a csapat jelenlévő egy tagja, a hitelesítési aláírás pedig valamelyik mérlegelő versenybíró részéről történik. Ezt követően valamennyi hal visszaengedésre kerül. Az értékelőlap két példányban kerül vezetésre, egy példány folyamatosan a csapatnál marad.Értékelőlapot csak a mérlegelő- vagy a szektorbíró vezethet. A csapat egy tagja köteles minden hal visszaengedése előtt meggyőződni arról, hogy mindkét példányra beírásra került-e az adott hal.

55. Mérlegelésre és így az eredménybe való beszámításra csak élő halak kerülhetnek, ennek bizonyítéka a mérlegelés után a mérlegelő versenybíró jelenlétében történő elengedés utáni azonnali elúszásuk. Aki gondatlanságból a hal sérülését, vagy pusztulását okozza, az okozott kárt a BSHE Maconkai Horgászrendjében meghatározott pótlási értéken köteles megtéríteni.

56. A mérlegelés befejezése után a szektorbíró, vagy a mérlegelő versenybíró köteles ellenőrizni a csapat horgászhelyének teljes partvonalát, hogy nem maradt-e kikötött hal. Amennyiben az ellenőrzés során ilyen esetre fény derül abban az esetben sárga lapos figyelmeztetésben részesül az adott csapat.

57. A mérlegelést és a fogási adatok rögzítését a szektorbírónak, vagy a mérlegelő versenybírónak történő előzetes bejelentés után más csapat versenyzője is megtekintheti, ellenőrizheti.

58. Ha a 49. pontban meghatározott halak esetében a mérlegelésre a bejelentéstől számított két órán túl kerül sor, akkor az esetleges halpusztulás esetén a büntetés és a kártérítés enyhítéséről a Versenybíróság esetileg dönt. Egy elpusztult példány későbbi, ám a verseny horgászati időtartama alatti fellelése esetén a Versenybíróság a szankciókról a kétséget kizáró azonosítás után szintén dönt.

59. A verseny lefújása előtt megakasztott hal fárasztására halkíméleti okokból a lefújást követően még 30 perc áll rendelkezésre. Az ezen időpontig kifogott hal a verseny eredményébe beszámít, így utólagos mérésre kerül.

60. A VSZ által tételesen rögzített pontlevonási és egyéb szankciókon túl a VSZ szabályainak enyhébb,gondatlan megsértéséért figyelmeztetés (sárga lap) jár. Két figyelmeztetés után a harmadik esetben a kizárás (piros lap) már automatikus.

61. A halat nem veszélyeztető szándékos, vagy súlyosabb gondatlan szabálysértésért járó figyelmeztetés esetén azonnal két sárga lap kerül kiosztásra.

62. Kizárásra kerül sor minden bizonyított csalás, továbbá a hal szándékos fizikai beavatkozással járó jelölése, csonkolása, elpusztítása, következményként elpusztulása esetén. A kizárás nem helyettesíti az egyéb jogkövetkezményeket.

63. A kizárással valamennyi esetben az addig elért eredmény is törlődik.

64. Minden megóvott-, vagy hivatalból észlelt szabálysértés esetén tárgyalásos eljárásra kerül sor a Versenybíróság részéről. A szankciós döntést – a sárga lap, lapok kivételével – a Versenybíróság írásos határozat formájában adja ki, egyidejűleg azt a csapatok számára közzéteszi. Valamennyi, itt nem szabályozott szabálysértési kérdésben a Versenybíróság eseti döntései az irányadók, melyek ellen fellebbezésre, jogorvoslatra nincs lehetőség.

65. Az értékelésbe a szabályszerűen akasztott és kifogott halak közül kizárólag az 1 (egy) kg-ot meghaladó súlyú ponty, koi ponty, amur és fekete amur számít be. Az itt előírt határnál kisebb,továbbá a külső akadással fogott, vagy más fajhoz tartozó hal – a 49. pontban meghatározott versenyen kívüli fogású, 52. pont szerint regisztrálandó halak kivételével – azonnal visszahelyezendő!

66. A Kupa időtartama alatt a folyamatos és objektív tájékoztatás érdekében valamennyi csapat folyamatos számítógépes eredményfeldolgozási eredményeket kap a verseny aktuális állásáról a Z-Co Series applikációjából ami >> Horgászverseny.Vip << néven tölthető le Android és iOs rendszerű telefonokra.

67. A hivatalos végeredmény április hó 16. napján (vasárnap) a kb. 17:30-kor kezdődő ünnepélyes díjkiosztón kerül kihirdetésre.

68. A verseny PR hátterének biztosítása a Z-Co Series feladata, beleértve a verseny és/vagy a győztesek, díjazottak tárgyi média megjelenési lehetőségeit is.

69. A csapatok elnevezését a névhasználat és a kizárólagosság szabályainak figyelembevételével a nevezők szabadon választhatják meg. A Z-Co Series a csapatnevekkel kapcsolatban felelősséget nem vállal, a versenyen a megadott nevet szerepelteti. A verseny alatt a Z-Co Series, illetve a BSHE a csapatok támogatóinak rajthelyen kívüli megjelenését (öltözet, zászló, stb.) korlátozhatja, továbbá a csapatok és a támogatók helyszíni szereplését (filmforgatás, interjúk, stb.) előzetes engedélyhez köti.

70. Az itt nem szabályozott, vitás jogi- és elszámolási kérdések bírói útra való terelése esetére a rendező, a Versenybíróság és a csapatok, valamint a támogatók közös akarattal megállapodnak a Magyar Állam joghatóságában azzal, hogy az eljáró bíróságot a Z-Co Series választhatja meg.

71. Jelen VSZ a BSHE EPBC versenyszabályzatának engedélyezett felhasználásával készült.

72. Valamennyi, a jelen VSZ szerint nevesített, vagy nevesíthető magán- és jogi személy (érintett)kijelenti, hogy számára az itt nem szabályozott kérdésekben a magyar Polgári Törvénykönyv általános előírásai, továbbá a jelen VSZ tartalma és alkalmazása tekintetében a horgászatra és a természetvédelemre vonatkozó jogszabályok, valamint a MOHOSZ OHR, a BSHE Maconkai Horgászrendje és a Versenybíróság eseti döntései az irányadók. Valamennyi érintett egyetért abban,hogy a versenyben és annak lebonyolításában résztvevők előzetesen, tárgyalásos rendezés keretében mindent meg kell, hogy tegyenek a verseny tisztaságának és sportértékének megőrzéséért.

73. A kívülről akasztott hal (külső akadás) NEM számít bele a versenybe: Pontosítottuk a kívülről akadt hal- ezért NEM megtartható- fogalmát! Külső akadásnak vagy akasztásnak azt nevezzük, ha a horog a halba nem a fejrészen akadt, hanem a hal valamely más részén. Tehát a fejrészen akadt halat meg lehet tartani, beleszámít a mérlegelésbe. A hal más részén történő akadás NEM megtartható!!!!! – A „kantáros hal” NEM megtartható. Az ilyen megfogott halat a horgásznak kötelessége a szereléktől mentesíteni és azt mérlegelés nélkül, fertőtlenítés után, azonnal vissza kell engedni!

A II. Z-CO SERIES BOJLIS KUPA bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/ii-z-co-series-bojlis-kupa/feed/ 0
I. Fishing Fanatic Bojlis Kupa 2023.06.22.-25. https://horgaszversenyek.hu/i-fishing-fanatic-bojlis-kupa-2023-06-22-25/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-fishing-fanatic-bojlis-kupa-2023-06-22-25 https://horgaszversenyek.hu/i-fishing-fanatic-bojlis-kupa-2023-06-22-25/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:23:16 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=618 I. Fishing Fanatic Bojlis Kupa 2023.06.22.-25. Információk: – Jelentkezni Fekete Sománál (06202183065), csapatnévvel és a csapattagok névsorával – A versenyt előre ki kell fizetni a jelentkezés után,így válik hivatalossá a csapat nevezése – Jelentkezni/befizetni május 20-ig lehet! – 18 csapat részére tudunk helyet biztosítani – Regisztráció és adategyeztetés június 22. reggel 9 órától – Ebéd [...]

A I. Fishing Fanatic Bojlis Kupa 2023.06.22.-25. bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
I. Fishing Fanatic Bojlis Kupa 2023.06.22.-25.

Információk:

– Jelentkezni Fekete Sománál (06202183065), csapatnévvel és a csapattagok névsorával

– A versenyt előre ki kell fizetni a jelentkezés után,így válik hivatalossá a csapat nevezése

– Jelentkezni/befizetni május 20-ig lehet!

– 18 csapat részére tudunk helyet biztosítani

– Regisztráció és adategyeztetés június 22. reggel 9 órától

– Ebéd 11-kor, hely húzás 12 órakor, sorsolás után el lehet foglalni a horgászhelyeket

– Verseny kezdete: június 22. 14:00

– Verseny vége: június 25. 14:00

– A verseny összdíjazása meghaladja a 600 000 ft értéket

– Díjazás: 1-6. helyezettig, illetve a legnagyobb halat fogó csapat

Szabályok:

– Egy csapatban minimum 2, maximum 3 fő nevezésére lesz lehetőség!

– 3 fős csapat esetén a 3-ik fő teljes értékű segítő

– Minden csapat 4 db bottal, botonként 1 db horoggal horgászhat!

– Minden csapat maximum 2 db bóját helyezhet el!

– Kizárólag ólom/kő nehezék használható, tehát etetőkosár használata TILOS!

– A verseny kezdési időpontjáig (14:00) vízre menni TILOS!

– Csónak, etetőhajó használata engedélyezett

– Csónakból engedélyezett a fárasztás

– A szomszéd csapat „szektorába” áthorgászni TILOS, ez második figyelmeztetés esetén kizárást von maga után!

– 10 db csónakot tudunk biztosítani, amit 2000 ft/24 óra díj ellenében bérelhetnek a csapatok (jelentkezésetek mellé a bérleti igényt is jelezzétek)

– Saját csónak használata esetén a csónakhasználat benne van a díjban

– Minden csapat a TOP5 hal alapján kerül rangsorolásra, összfogásba a 6 kg feletti ponty és amúr számít bele!

– A verseny alatt a mérlegelés folyamatos lesz, viszont 10 kg feletti fogás esetén azonnal szólni kell a mérlegelőknek!

– A verseny alatt csapatonként maximum 12kg bojli és 5 kg mag etethető el, ebből maximum csapatonként 3 kg lehet a Tigrismogyoró!

– Erjesztett magokat használni TILOS!

– Etetni Bojlival és KIZÁRÓLAG főzött kukorica/tigrismogyoróval lehet!

– Csalizni KIZÁRÓLAG Bojlival vagy Tigrismogyoróval lehet!

– Gumi csali imitácók használata TILOS!

– A csapatoknak minimum 5 db megfelelően sűrű szövésű pontyzsákkal vagy lebegő mérlegelővel kell rendelkezniük

– Csapatonként 2 db Pontybölcsővel/nagy méretű pontymatraccal kell rendelkezni

– Nem csónakos behúzás esetén, kizárólag etetőhajóval, spombbal vagy dobócsővel lehet etetni!

A I. Fishing Fanatic Bojlis Kupa 2023.06.22.-25. bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/i-fishing-fanatic-bojlis-kupa-2023-06-22-25/feed/ 0
I. görbüljön.com kupa https://horgaszversenyek.hu/i-gorbuljon-com-kupa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-gorbuljon-com-kupa https://horgaszversenyek.hu/i-gorbuljon-com-kupa/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:20:43 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=615 VERSENYKIÍRÁS Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó Nevezési díj: 15. 000,- Ft/selejtező, mely tartalmazza a napi jegy árát, reggeli kávét és teát és egy finom ebédet itallal és kávéval Nevezés, szervező: Virág Zoltán +36 30/423-36-88 E-mail: gorbuljon.com@gmail.com Maximum 60 fő nevezését tudjuk elfogadni. Nevezni lehet alkalmanként, illetve egy összegben is. A nevezés érvényesítésére csak a nevezési [...]

A I. görbüljön.com kupa bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
VERSENYKIÍRÁS

Helyszín:

8000 Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó

Nevezési díj:

15. 000,- Ft/selejtező, mely tartalmazza a napi jegy árát, reggeli kávét és teát és egy finom ebédet itallal és kávéval

Nevezés, szervező:

Virág Zoltán +36 30/423-36-88

E-mail: gorbuljon.com@gmail.com

Maximum 60 fő nevezését tudjuk elfogadni. Nevezni lehet alkalmanként, illetve egy összegben is. A nevezés érvényesítésére csak a nevezési díj befizetése után kerül sor. Nevezési díj a megadott bankszámlára történő utalással egyenlíthető ki.

Selejtezők időpontjai:

2023. április 23, június 11, augusztus 27, szeptember 17, október 28

A selejtezők részletes programja:

07 : 00 – 07 : 30 érkezés

07 : 30 megnyitó, sorsolás

07 : 30 – 08 : 30 helyek elfoglalása, felkészülés

08 : 30 alapozó etetés megkezdése (dudaszó egy jelzésére)

09 : 00 horgászat megkezdése (dudaszó két jelzésére)

13 : 55 horgászat vége figyelmeztetés (dudaszó egy jelzésre)

14 : 00 horgászat vége (dudaszó három jelzésére)

14 : 00 – 16 : 00 mérlegelés, ebéd, értékelés, díjak átadása

Versenyszabályzat:

A versenyen csak úszós módszerrel lehet horgászni!

Úszós módszer lehet match, rakós (hosszúsági limit 13m), bolognai, spicc bot.

Az öt selejtezőből egy kihagyható, illetve az öt selejtező legrosszabb eredménye nem számít majd a végső elszámolás során. Szektorok kiosztása: a tó adottságai alapján öt szektort állítunk fel. A selejtezők szektorbesorolását mátrix rendszerrel készítjük el. A mátrixok kiosztása a nevezés sorrendjében történik. Szektorokon belüli helyek kisorsolásra a selejtezők napján, a verseny előtt kerül sor. Így biztosítva azt, hogy minden nevező minden szektorban megmérettetheti magát.

Végső sorrend kialakításának szabályai:

Szektor helyezésszámok adják a számolás alapjául szolgáló pontokat. Például: szektor 3. helyezés 3 pont. Aki a négy értékelt selejtező alapján a legkevesebb pontot éri el, övé lesz az első díj. Pontegyezésnél a nagyobb összsúlyt elérő kerül jobb pozícióba.

Halak védelme:

A versenyen csak szakáll nélküli horog használható. A halakat a mérlegelés megkezdéséig a vízben, haltartó szákban kell tárolni. Mind a száknak és mind a haltartónak, halbarát anyagúnak (soft mesh, fish friendly) és legalább 2db minimum 3 m hosszúságú kell legyen. A drótszák használata tilos. Egy haltartóban 20 kg-nál több hal nem tárolható. Ha a versenyző fogása eléri a 20 kg-ot, köteles vagy időközi mérlegelést kérni, vagy harmadik haltartót is használni. A haltartót a mérlegelés megkezdésekor, a mérlegelő jelzésére kell kivenni és a mérlegelést követően, szintén a mérlegelő jelzésére a versenyző köteles a megfogott halakat óvatosan visszahelyezni a vízbe (kivéve a szelekciós eseteket). Az 5 kg-nál nagyobb pontyokat, a ragadozó halakat és a amurt mérettől függetlenül mérlegeltetni kell és vissza kell engedni! A fennakadás nélküli mérlegeléshez szektoronként 1-1 mérlegelőt biztosítunk. Ponty matrac használata kötelező, bölcső használata ajánlott!

Limitek:

Maximum 10 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, pelletet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt).

Élőcsali felhasználás engedélyezett: maximum 2 liter, melyből a csonti 1 liter. Szúnyog használata tilos!

Díjazás:

Selejtezőkön alkalmanként az öt szektor első helyezettje kupát kap.

A végső sorrend kiértékelése után az abszolút első 7 helyezett a következő díjakat veheti át a kupákon kívül:

1. díj Xitan Z6-2 Advance Set 13m SK

2. díj Targus 2020

3. díj Silverlite Jens Koschnick Float + Sphere CFT 4500

4. díj Black Magic® Allround 10m

5. díj Sphere Multi Botzsák L

6. díj Hyper Carp Brutale G2 Rakós bot 5.5m

7. díj Hyper Carp XTR merítő nyél

A díjak összértéke meghaladja 1.3 Millió forintot.

A I. görbüljön.com kupa bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/i-gorbuljon-com-kupa/feed/ 0
I. Nemzetközi Xtra Carp Kupa https://horgaszversenyek.hu/i-nemzetkozi-xtra-carp-kupa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-nemzetkozi-xtra-carp-kupa https://horgaszversenyek.hu/i-nemzetkozi-xtra-carp-kupa/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:17:45 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=612 Versenykiírás Versey helyszine:Leveleki viztározóVerseny időpontja: 2023.8.28.- 2023.9.1.Verseny időtartama: 96 óraRésztvevő csapatok száma :24 (maximum 27)Nevezési díj: 550 euróDíjazás:I hely 3000 euró + 3 ereklyeII hely 2000 euró + 3 ereklyeIII hely 1000 euró + 3 ereklye Legnagyobb hal :250 euró + ereklye A díjazás 24 csapat részvételére értendő.20 csapatnál kevesebb nevező esetén a verseny nem [...]

A <strong>I. Nemzetközi Xtra Carp Kupa</strong> bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
Versenykiírás

Versey helyszine:Leveleki viztározó
Verseny időpontja: 2023.8.28.- 2023.9.1.
Verseny időtartama: 96 óra
Résztvevő csapatok száma :24 (maximum 27)
Nevezési díj: 550 euró
Díjazás:
I hely 3000 euró + 3 ereklye
II hely 2000 euró + 3 ereklye
III hely 1000 euró + 3 ereklye

Legnagyobb hal :250 euró + ereklye

A díjazás 24 csapat részvételére értendő.20 csapatnál kevesebb nevező esetén a verseny nem kerül megrendezésre!Amennyiben 24-nél több csapat nevez,a dijazás is arányosan növekszik!
A versenypálya 3 szektorból tevődik össze.( Adott esetben 3x 8 csapat.)

Gyülekezés: 2023.8.28.-án 8 órakor a Leveleki-viztározónál!
Sorsolás: 2023.8.28.-án 9:00 órakor, utána horgászhelyek elfoglalása, táborállitás.
Verseny kezdete: 2023.8.28. 11:00 órakor
Verseny vége: 2023.9..1. 11:00 órakor
Eredményhirdetés, díjkiosztó: 12:00 órától

Versenyszabályzat

Horgászni kizárólag partról (stégről), dobós módszerrel az erre kijelölt helyről lehet.

A csapatok maximum 3+1 tagot számlálhatnak és minden versenyző teljesen egyenjogú viszont csak 3 horgász részesül ereklye nyereményben.A horgászoknak kötelező érvényes magyar állami jeggyel rendelkezniük.Külföldi horgász és aki nem rendelkezik magyar állami jeggyel, az a verseny kezdete előtt köteles azt a halőrháznál kiváltani!
Bármilyen horgászati aktivitást csak a karszalaggal rendelkező horgász végezhet!!
Horgászni csapatonként 4 horgászbottal lehet egyidejűleg, botonként egy darab egyágú horoggal.A csapatoknál bármennyi tartalék bot lehet, de nem tárolhatók a tó irányába állitva!
Egyszerre egy marker lehet a vízben, azaz egy darab marker bot használható, láthatóan elkülönítve a horgászbotoktól.
2 azonos nevű -azonos érdekeltségű csapat- nem hoorgászhat egymás mellett!(Pl Xtra Carp Team 1 nem horgásthat Xtra Carp Team 2 mellett!!)
Minden csapatnak rendelkeznie kell minimum 10 db nagyméretű pontyzsákkal, 2 db úszó (lebegő) haltárolóval (sling), keménykeretes pontybölcsővel, 2 db nagyméretű pontyos meritő szákkal, fertőtlenitő folyadékkal és mérleggel. Ezen eszközök hiányában az adott csapat nem kezdheti meg a versenyt!
Ezen eszközök nem rendeltetésszerű használata valamint indokolatlan rendkivüli mérlegelés igénylése figyelmeztetést von maga után!!
Nehéz etetésre egyidejűleg 2 darab horgászbot használható.
Etetésre használható bojli, pellett, főtt magvak, method mix és paszta.
Mennyiségi korlát főzött állapotban mért 100 kg/csapat, amit a versenybírók a verseny kezdete előtt ellenőrizni fognak!A bojli nem tartozik a mennyiségi korlátba!
A verseny kezdete után tilos bármilyen csali vagy etetőanyag utólagos bevitele a versenypályára!
A felsoroltakon kivül semmilyen más etetőanyag, csali nem használható.Bármilyen élő csali használata etetésre vagy csalizásra azonnali kizárást von maga után!
Csalizásra bojli, főtt magvak és beazonositható pop up használható, kizárólag hajszálelőkén felkinálva.
Gumikukorica használata engedélyezett!
Etetéshez használható katapult, etetőrakéta, csúzli, dobócső és PVA termékek. Nehézetetés 7 és 19 óra között végezhető. 19 órától reggel 7 óráig kizárólag dobócső és PVA használható..
Pasztaólom használata engedélyezett.
Etetőkosár használata TILOS!
Kizárólag elhagyós szerelék használható a verseny ideje alatt!
Dobóelőkének használható fonott zsinór is.
Etetni és markerezni csak a verseny megkezdése után lehet.
A felsoroltakat a szervezők bármikor, szúrópróba szerűen ellenőrizhetik!
A verseny során kizárólag a 2 kg súly feletti ponty és 10 kg feletti amúr kerül mérlegelésre.
Mérlegelés napi 2 alkalommal történik, délelőtt 8 órától és délután 18 órától.Amennyiben szükséges, harmadik mérlegelés is beiktatható 13 órától. A csapat köteles 1 embert biztositani a mérlegeléshez! Amennyiben egy csapatnál megtelnek a szákok, vagy 15 kg-nál nagyobb ponty illetve 10 kg feletti amúr fogása esetén rendkívüli mérlegelést
(XTRA MÉRÉS) kell kérnie a csapatnak!.Rendkivüli mérlegelést nem végeznek a birók 1 órával a rendes mérlegelések előtt!
15+ kg-os halat lebegő haltárolóban (sling) köteles tartani a csapat mérlegelésig!
XTRA MÉRÉS-t kötelező irott formában is kérni (Messenger,Viber,Watsup) a szervezők által feltüntetett telefonszámok egyikén, hogy szükség esetén bizonyitékként szolgálhasson a beérkezés időpontja!
Végeredménynél a kifogott összsúly számít. Azonos súly esetén a kifogott több darabszám dönt.Ha a kifogott darabszám is azonos 2 vagy több csapatnál, akkor az a csapat nyer akinek nagyobb hala van!
Dobogóra a szektor első helyezettek kerülnek és közöttük a fogott súly alapján alakul ki a végső sorrend (abszolút I,II,III helyezett) !

Ha a verseny legnagyobb halának súlya (XTRA FISH) 2 vagy több hal esetében azonos, akkor a dij azt a csapatot illeti aki legkorábban, vagyis a verseny megkezdése után leghamarabb szákolta meg a halat! (legkorábban ért be az XTRA MÉRÉS igénye)!
Mérlegelésnél a szomszédos csapat egy tagja ott lehet, de ez nem kötelező.
Amennyiben a megakasztott halat a szomszédos csapat területén sikerül megszákolni, a hal annak a csapatnak számit akinek a horgán van a hal.. Ilyen esetben a halat megakasztó csapat köteles maximálisan ügyelni a szomszédos csapat felszerelésére és a hal épségére, a szomszédos csapatok pedig kötelesek beengedni a halat fárasztó horgászt a területükre valamint kötelesek közreműködően és sportszerűen viselkedni!
A csapatok napi 2 részeredményt kapnak nyomtatott formában, ezen túl online felületeken lesz elérhető az aktuális részeredmény.
Extrém időjárás esetén (heves zivatar, jégeső stb.) a szervezők megszakíthatják a versenyt a versenyzők testi épsége érdekében!Ilyen esetben 3 közepesen hosszú dudaszó elhangzása esetén a csapatok azonnal ki kell, hogy szedjék a szerelékeket és az összes horgászbotot a földre fektetni és menedéket keresni autóban, sátorban, hálókocsiban vagy más biztonságos helyen!!
A rosszidő elvonulása után ismét 3 dudaszó jelzi a verseny folytatását!
Ha a verseny megszakítása 48 óra eltelte után történik és a rosszidő elhúzódik, a szervezők véglegesen lefújhatják a versenyt és a dijazást az aktuális állás szerint kioszthatják!!
A verseny ideje alatt nem maradhatnak a gépkocsik a csapatoknál.Azokat kötelesek az erre kijelölt helyen-parkolóban tartani.
A verseny ideje alatt a versenyzők napi 1 alkalommal ki tudnak menni a tó területéről gépkocsival élelmiszer beszerzés vagy hasonló céllal!
A csapatok fogadhatnak látogatót 8-18 óráig, de a látogató semmilyen fizikai kapcsolatba nem kerülhet a horgászfelszereléssel!A vendég köteles érkezéskor jelentkezni a szervezőknél (vesenybíróknál)!Látogató kizárólag gyalogosan közlekedhet a tó körül.
Sátoron belül bármilyen, sátoron kívül viszont kizárólag fejlámpa használható!
A csapatok kötelesek biztonságosan tárolni a felszerelést, hogy ne akadályozza a mérlegelők éjjeli munkáját.
A csapatok épithetnek ún. dobóstéget de annak mérete nem haladhatja meg a a 2 m2-t.
A halak épsége érdekében szákolásnál térdig be lehet menni a vizbe, fárasztani azonban kizárólag partról vagy stégről lehetséges!Kivétel ha a csapat minden tagja halat fáraszt egyidejűleg!Abban az esetben (a halak épsége érdekében) lehet térdig vizbe gázolva is fárasztani!
A versenyzők kötelesek a szervezők és versenybírók kéréseit és utasitásait betartani.
A verseny ideje alatt történő esetleges balesetekért a versenyzők vállalnak felelősséget.
A tópart tisztaságáért és a halak épségéért a csapatok vállalnak felelősséget.
Óvás benyújtása esetén 40 000 Ft (100 euró) letétbe kell helyeznie az óvást benyújtó csapatnak.
Óvást csak videófelvétel és/vagy értékelhető fényképfelvétel kiséretében lehet benyujtani, legkésőbb 30 perccel a díjkiosztót megelőzően.! Amennyiben a szervező jóváhagyja az óvást, a letét visszajár.
Óváshoz fénykép és/vagy vidó felvételt kötelező mellékelni!!
A szabályzat megszegése szankciókat von maga után!

SZANKCIÓK:
-Első figyelmeztetés: horgászat felfüggesztése 5 órára
-Második figyelmeztetés : horgászat felfüggesztése 10 órára
-Harmadik figyelmeztetés: KIZÁRÁS

A sorsolás 2 fordulós. Első körben a nevezési sorrend szerint a csapatok húznak egy sorszámot, és az igy kialakult sorrend szerint húznak a második körben. A második körben húzott szám jelenti a rajthelyet(szektor).Amennyiben a csapat a testvér csapat mellé húz, abban az esetben meg kell ismételnie a húzást amíg nem húz olyan számot ami nem szomszédos a testvér cspattal!

Nevezés

A csapat nevezését akkor tekintjük elfogadottnak és csak azután kerülhet a nevezési listára miután megérkezett a nevezési díj 50%-a, addig csak regisztráltként tartjuk nyilván. A regisztrációs lista jelentkezési sorrend alapján áll össze, a nevezési lista pedig a befizetési sorrend alapján.
A regisztrált csapatnak 10 nap alatt kell utalnia az előleget ( nevezési dij 50%-a).Ennek befizetése egyben azt is jelenti, hogy az adott csapat teljes egészében elfogadta a versenyszabályzatot.
Az előleg utalását kérjük tudatni a szervezőkkel telefonon vagy e-mailben.
A fennmaradó 50%-nak meg kell érkeznie legkésőbb 30 nappal a verseny kezdetét megelőzően, vagy a szervezőkkel megbeszélt időpontig.

Amennyiben létszámhiány vagy más tényezők miatt a verseny nem kerül megrendezésre, azt a szervezők min. 10 nappal a kezdés előtt kötelesek jelezni a csapatok felé és a megküldött pénzt teljes egészében visszajuttatni.
Amennyiben a nevezett csapat minimum 30 nappal a verseny kezdete előtt visszalép, az addig befizetett összeget teljes egészében visszakapja!Amennyiben a csapat kevesebb mint 30 nappal a verseny kezdete előtt lép vissza, delegálhat maga helyett másik csapatot, de a befizetett előleget nem igényelheti vissza.
Bármilyen a szabályzatba nem foglalt felmerülő kérdésról kizárólag a szervezők döntenek amit a csapatok kötelesek elfogadni!

A versenyen való részvétel önkéntes!

Az előleg befizetése a szabályzat teljeskörű elfogadását jelenti!

SRB
I.Međunarodni Xtra Carp Kup
Jezero LEVELEK- HU

PRAVILNIK

Mesto:Jezero LEVELEKI TO – Mađarska
Datum takmičenja:28.8.2023.-1.9.2023.
Trajanje:96 sata
Maximalan broj ekipa:24
Kotizacija:550 e
Nagrade:

I mesto 3000 e + 3 pehara
IImesto 2000 e + 3 pehara
IIImesto 1000 e + 3 pehara

Najveća riba: 250 e + pehar

Gore navedene nagrade važe samo uz učešće 24 ekipa!Sa manje od 20 ekipa se takmičenje ne održava.U slučaju prevelikog interesovanja može se povećati broj ekipa ali se u tom slučaju i nagrade povećavaju za 100 evra po ekipi.
Peca se u tri sektora.

Okupljanje ekipa do 8,00h 28.8.2023. na jezeru LEVELEK
Izvlačenje :9,00 h zatim zauzimanje pozicija i postavljanje kampa
Početak takmičenja :28.8.2023. 11.00 h
Kraj takmičenja :1.9.2023. 11,00 h
Proglašenje pobednika: 12,00 h

PRAVILNIK

Ribolov se vrši isključivo sa obale,bacačkim metodom,sa za to predviđenih mesta!

Ekipu čine maximalno 3+1 ribolovca,koji imaju potpuno ista prava ali se peharom nagradjuju 3 ribolovca. Bilo kakvu ribolovnu aktivnost moze da vrsi samo ribolovac koji ima na ruci narukvicu dobijenu od organizatora!Takmičari moraju posedovati Mađarsku Državnu dozvolu.Ko nema može na licu mesta da je izvadi u čuvarnici.Ribolov se vrši sa 4 štapa istovremeno,sa po 1 udicom po štapu.Ekipe mogu da imaju bilo koliko rezervnih stapova ali ne smeju se drzati prema vodi! Dozvoljeno je koristiti 1 marker,ali štap za marker ne sme stajati na rod podu ili stalku za štapove!
Ako neki klub ili sponzor prijavi vise ekipa,ekipe ne mogu „komsije”!!(primer Xtra Carp Team 1 ne moze da peca pored Xtra Carp Team 2!!!)
Svaka ekipa mora imati najmanje 10 sakova za čuvanje ribe,2 slinga,2velika šaranska meredova,kadicu sa tvrdim ramom, tečnost za dezinfekciju i kontrolnu vagu!!U slučaju nedostatka ovih stvari,ekipa neće moći započeti takmičenje!U slučaju posedovanja ali nepropisnog korišćenja pomenutih stvari ekipa dobija opomenu kao i za nepotrebno traženje vanrednog merenja!!Za hranjenje se istovremenu mogu koristiti 2 štapa (za raketu,spomb i sl.).Za primamu je dozvoljeno ukupno 100 kg primame u pripremljenom stanju!(Bojle,peleti,partikli,method mix)!Dozvoljenu količinu će sudije iskontrolisati pre početka takmičenja i svako naknadno unošenje se sankcioniše!Strogo je zabranjeno korišćenje primame životinjskog porekla,zivih mamaca kako za primamu tako i za udicu!Korišćenje živih mamaca podrazumeva automatsko isključenje ekipe!

Dozvoljena je upotreba siliconskog kukuruza!

Za hranjenje se može koristiti katapult (velika praćka),praćka,spomb,rakete,kobra i pva materijal
.Tzv tesko hranjenje je dozvoljeno od 07 h do 19 h.Posle 19h do 07 h ujutro se koristi isključivo kobra i pva.Hranilica je strogo zabranjena,ali je dozvoljeno stavljati metod mix na olovo!Hranjenje i markerisanje može početi samo posle početka takmičenja!Kao mamac se mogu koristiti bojle,kuvano zrnevlje (i tigrov orah!) i pop up isključivo na dlaci!
Hranje je i markerisanje može da počne od početka takmičenja!
Montaza sistema mora biti smooslobadjajući,da u slucaju kidanja najlona olovo sklizne sa sistema!!
Šok predvez može da bude upredena struna
Gore navedene stvari organizator i sudije mogu da kontrolišu bilo kad!
Merenje će se vršiti 2 puta dnevno i to u 08 h i u 18h u prisustvu jednog člana ekipe koji pomaže prilikom merenja.Ukoliko bude potrebno vršiće se i treće merenje i to u 13h.
Prilikom merenja jedan član susedne ekipe može biti prisutan,ali nije obavezan!!Vanredno merenje (XTRA KANTAR) se mora tražiti od sudija ukoliko su svi sakovi puni ili ako se ulovi amur veći od 10 kg. Ili šaran iznad 15 kg.Sudije ne izlaze na vanredno merenje 1 sat pre redovnog merenja!XTRA KANTAR se traži porukom na Messenger,Viber ili Watsup na broj dobijen od organizatora,da bi ostao pisani trag o vremenu ulova !
Riba za XTRA KANTAR koji ima 15 ili više kg se do dolaska sudija mora čuvati u slingu!(plivajući sak)
O konačnom redosledu ekipa odlučuje ukupna ulovljena količina u kg.U slučaju identične težine ulova dve ili više ekipa odlučuje broj ulovljenih komada.Ako slučajno i to bude identično odlučuje koja ekipa ima najvecu ribu!

Pobednici 3 sektora ulaze u Generalni plasman.Redosled u Generalnom se određuje na osnovu ulovljene količine ribe ekipa.(I,II,III mesto)

Ukoliko se desi da ima 2 ili vise velikih riba za XTRA FISH (najveca riba takmičenja) sa identičnom težinom,nagradu uzima ekipa koja najranije uhvati veliku ribu od početka takmičenja!
Ako se ulovljena riba slučajno izvlači u susednom sektoru,ribolovac mora maximalno da pazi na pribor susedne ekipe i na bezbednost ribe a susedne ekipe moraju maksimalno saradjivati i postupati po nepisanim pravilima Fair play-a!!!Ulovljeba riba se uvek piše ekipi na čijoj se udici nalazila prilikom vađenja iz vode.
Meri se šaran iznad 2 kg i amur iznad 10(!) kg.
Presek rezultata se pravi 2x dnevno u štampanoj formi,a pored toga ce aktuelni rezultati biti dostupni i online!

U slučaju extremnog nevremena za vreme takmičenja organizator ima proavo da prekine takmčenje radi bezbednosti takmičara!U ovom slučaju se takmičenje prekida sa 3 srednje dugačka zvuka sirene!Ekipe moraju povaditi pribor iz vode,sve štapove položiti na zemlju i skloniti se u kola,šatore ili kamp kućice!Kad se stvore uslovi za nastavak takmičenja,ponovo se čuju 3 sirene i ribolov se može nastaviti!
Ako je proslo vise od pola takmičenja (više od 48 h) i nevreme se oduži,organizator može da odsvira kraj i nagrade podeli na osnovu plasmana ekipa u momentu prekidanja takmičenja!
Za vreme takmičenja se vozila moraju držati na određenim parkinzima.
Ukoliko kod neke ekipe dodje neko kolima,ekipa dobija opomenu!
Ekipa za vreme takmičenja može da napusti jezero dnevno 1x zbog nabavke namirnica ili slično.
Ukoliko ekipa želi napuštati jezero dnevno više puta vozilo mora držati i istavljati na parkingu pored čuvarnice ili na parkingu pored glavnog ulaza!
Ekipe mogu primati goste od 8-18 h ali se gosti obavezno moraju javiti organizatoru prilikom dolaska!Gosti mogu da se kreću oko jezera isključivo peške.
Za osvetljenje unutar šatora se može koristiti bilo šta ali van šatora se koristi isključivo lampa za glavu!
Zbog dubine vode i bezbednosti riba prilikom sakiranja se do kolena može uči u vodu,ali zamaranje se vrši isključivo sa obale ili platforme!
Ulazak u vodu prilikom zamaranja je dozvoljeno isključivo u situaciji ako svi članovi ekipe zamaraju ribu istovremeno!
Ulazak u vodu do kolena je dozvoljeno isključivo na sopstvenu odgovornost takmičara!
Ekipe mogu sebi napraviti platformu maximalne veličine 2 m2.
Ekipe moraju držati svoj pribor tako da isto ne ometa sudije u radu i da ne bi došlo do slučajnog oštećenja pribora prilikom eventualnih noćnih merenja!
Ekipe moraju poštovati uputsva i zahteve sudija.
Za eventualne povrede u toku takmičenja odgovaraju takmičari!
Ekipe odgovaraju i za stanje priobalja u boxu.
Prijava nepravilnog ponašanja neke ekipe se prihvata samo uz depozit od 100 e!
Prijava se prihvata samo uz prilozeni video snimak!
Ukoliko se dokaže ispravnost prijave,depozit se vraća!
Za nepoštovanje PRAVILNIK-a slede sankcije.
SANKCIJE:
-Prva opomena: Ekipa prekida ribolov na 5 sati
-Druga opomena: Ekipa prekida ribolov na 10 sati
-Treća opomena. DISKVALIFIKACIJA

Izvlačenje se vrši u dva kruga.U prvom krugu ekipe po redosledu prijave izvlače po jedan broj.Tako dobijenim redosledom se u drugom krugu izvlači broj koji označava broj boxa u kojem će ekipa pecati.Ekipe koje imaju „bratsku” ekipu u konkurenciji i izvuku broj pored istih,moraju izvuci novi broj koji nije pored boxa „bratske” ekipe!

Prijava ekipe
Prijava se smatra prihvaćenom i ekipa se stavlja na listu prijavljenih ekipa samo nakon uplate avansa od 50 %.Do toga se ekipe smatraju registrovanima.Lista prijavljenih ekipa se sastavlja na osnovu uplata avansa,ne na osnovu registracije!Ekipa koja se registruje ima 10 dana za uplatu avansa koji iznosi 50% kotizacije.Ako se ne uplati avans u roku,priliku dobija sledeća registrovana ekipa.
Uplata avansa ujedno znači da je ekipa upoznata sa pravilnikom i da je prihvata u potpunosti.
Mole se ekipe,da o uplati avansa odmah obaveste organizatore!Ostatak kotizacije mora stići najkasnije 30 dana pre početka takmičenja ili po dogovoru sa organizatorima.
Ako se zbog malog broja ekipa ili nekog drugog razloga takmičenje otkaže,organizator to mora da učini najkasnije 10 dana pre početka takmičenja i uplaćeni novac da vrati u potpunosti.
Ukoliko prijavljena ekipa odustane od takmičenja najmanje 30 dana pre početka ima pravo da uplaćeni novac dobije nazad u celosti!Ukoliko ekipa otkaže ucešće za manje od 30 dana pre pocetka takmičenja ,može umesto sebe da delegira drugu ekipu,ali ne može da traži povrat novca!
Uplate se vrše na tekući račun,Post net uplatom ili u dogovoru sa Organizatorom.(broj tražiti od organizatora.)
Sva sporna pitanja koja nisu obuhvćena pravilnikom rešavaju organizatori i sudije a ekipe moraju poštovati njihovu odluku!

Učešće na takmičenju je dobrovoljno!

Uplatom akontacije se pravilnik prihvata u potpunosti!

A <strong>I. Nemzetközi Xtra Carp Kupa</strong> bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/i-nemzetkozi-xtra-carp-kupa/feed/ 0
War of Carp, Háromfa – Zöld Pokol https://horgaszversenyek.hu/war-of-carp-haromfa-zold-pokol/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=war-of-carp-haromfa-zold-pokol https://horgaszversenyek.hu/war-of-carp-haromfa-zold-pokol/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:12:27 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=609 Általános; ▪️ Verseny időpontja.: 2023.10.23-10.28-ig. (H-Sz) ▪️Verseny vége 2023.10.29. 08:00 óra. ▪️ Regisztráció időpontja.:2023.10.23. 08:00 . ▪️ A versenyen maximum 25 csapat nevezhet , amely a befizetett regisztrációs előleg sorrendjében történik. ▪️Regisztráció.:Gyülekező a tógazda (Karcsibácsi) házánál, érkezés sorrendjében regisztráció az irodában. ▪️Helyhúzas.: A csapatok 2 sorsoláson fognak részt venni , az első lépésben ki húzzák, [...]

A War of Carp, Háromfa – Zöld Pokol bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
Általános;

▪ Verseny időpontja.: 2023.10.23-10.28-ig. (H-Sz)

▪Verseny vége 2023.10.29. 08:00 óra.

▪ Regisztráció időpontja.:2023.10.23. 08:00 .

▪ A versenyen maximum 25 csapat nevezhet , amely a befizetett regisztrációs előleg sorrendjében történik.

▪Regisztráció.:Gyülekező a tógazda (Karcsibácsi) házánál, érkezés sorrendjében regisztráció az irodában.

▪Helyhúzas.: A csapatok 2 sorsoláson fognak részt venni , az első lépésben ki húzzák, a sorsolás sorrendjét. A második lépésben pedig a sorrend alapján húzzák ki a horgászhelyet.

Nevezés;

▪A versenyre e-mailben , telefonon és facebookon lehet nevezni.

Nevezési adatok.: Csapatnév, csapattagok neve , telefonszám és email cím szükséges.

Nevezés Határideje.: 2023.08.01.

▪ 1 csapat maximum 2 fővel indulhat + segítő( a segítő is teljes értékű csapattagnak számít).

▪A nevezés elbírálása a szervezők kizárólagos joga ,így a nevezés elbírálását a szervező nem köteles indokolni.

▪A verseny részvételi díja.: 200.000 Ft /Csapat.

▪Az érvényes regisztráció alap feltétele a nevezés során, hogy a nevezést követő legfeljebb 30 napon belül a részvételi díj előlege [100.000Ft] befizetésre kerüljön. Hosszabb határidő megbeszélés alapján, megoldható.

A befizetés módja banki átutalás vagy készpénz amely egyeztetett helyszínen kerül átadásra.

Regisztráció;

▪A helyszíni regisztrációhoz szükséges dokumentumok megléte és bemutatása melyekről a rendezők rögzítik az adatokat.

(Személyi igazolvány, lakcimkártya , 2023 évre szóló állami horgaszjegy)

▪A regisztráció csak abban az esetben lesz érvényes, ha minden szükséges dokumentumok megléte esetén a regisztrációs lap kitöltésre kerül a helyszínen.

Fentebb említett bármely dokumentum hiányában a versenyen való részvétel nem lehetséges.

Helyek sorsolása;

▪ A regisztrációt követően a versenyzők ki sorolják a rajthely húzás sorrendjét Pl. 10-es számot húzták az azt eredményezi, hogy 10. Csapatként fogják húzni a rajthelyet

▪Rajthely

A rajthelyek kihúzása a már előbb ki húzott sorrend alapján történik, a helyszíni versenytérkép előtt, a csapat egy kiválasztott tagja egy konkrét rajthelyet tartalmazó számot fog ki húzni , majd azt a versenytérképen tudja elemezni. Emennyiben a rajthely nem megfelelő számára, a rajthely „visszadobását” követően húzhat egy újat , melyet viszont már köteles elfogadni.

▪A horgászhelyet elfoglalni a rendezők engedélye nélkül tilos.

Felszerelés;

▪Egy csapat 4 bottal horgászhat, botonként 1-1 egyágú horoggal.

▪Csalizás: Csalizni és etetni Bojlival és magvakkal is lehetséges, Popup, dippek ,aromák ,locsolók használata engedélyezett.

▪Etetőhajó használata engedélyezett.

▪ Halradar használata tilos.

▪Csónak használata engedélyezett.

▪Csónak használata 0-24 órában engedélyezett.

▪ Csapatonként 4 db bója használata engedélyezett

▪Saját Csónak használata engedélyezett.

▪ Csónakot a rendezők biztosítanak.

▪A csónakban mentőmellény használata kötelező, illetve mindenki saját felelősségére használhatja.

▪Minden csapatban kötelező minimum 10 db pontyzsák. Amelyben a halakat biztonságosan le tudják tárolni a mérlegelésig. Pontyzsákot a szervező nem biztosít.

▪ A kifogás idejétől a mérlegelésig a felelősség a halak épségére vonatkozóan a versenyzőket terheli.

▪ Csapatonként kötelező továbbá, 1 db pontybolcső , 2db nagyméretű merítőszák.

▪ A kifogott hal visszaengedése előtt a sebfertőtlenítő használata kötelező.

▪ Minden csapatnak készülnie kell sátorral mert a rendezők nem biztosítanak esővédett helyet.

Egyéb szabályzat ;

▪A verseny ideje alatt a tó házirendjének betartása és betartatása kötelező.

▪A kijelölt horgászhelyet átlépni tilos

▪ A többi csapatot zavarni nagy erejű lámpával, hangos zenével vagy kiabálással tilos.

▪A halak biztonsága mindig elsődleges , sérült hal esetén azonnal értesíteni kell a szervezőt és a mérlegelést végre kell hajtani.

▪A versenyen a fej lámpa használata engedélyezett, a felszerelés megvilágítása engedélyezett.

▪A verseny vége előtt megszákolt hal bele számít az eredményben, amennyiben az a lefújást követő 15 percen belül szákba kerül.

▪A versenyt lefújását követően az összes szereléket azonnal el kell távolítani a vízből.

▪A verseny ideje alatt a szervezők folyamatos mérlegelést biztosítanak reggeltől estig. Rendkívül mérlegelés kérhető amennyiben a kötelező 10 db pontyzsák megtelik és/vagy 15 kg-nál nagyobb hal kerül a szákba.

Helyi szabályzat ;

▪A csapatok a horgászhely elfoglalását követően, kötelesek a terület tisztán tartásáról és a környezet védelméről gondoskodni.

▪A horgászhelyen tüzet rakni szigorúan tilos , kemping gáz használata engedélyezett.

▪A versenyzőknek a szemetet lezárt műanyag zsákban kell tárolni melyeket a tógazda biztosít további 2000.Ft/Db áron. Csak ezekben a zsákokban tárolt szemetet lehet a kijelölt helyen hagyni.

▪A versenyzők teljes felelősségükkel gondoskodnak a horgászhelyek épségéért, tisztaságáért. Az okozott kárt minden esetben meg kell téríteni.

Értékelés;

A versenyen csak az a ponty és amur számít aminek a súlya eléri vagy meghaladja az 3 kg-ot.

▪ A verseny abszolút győztese akinek az általa kifogott 3kg-nál nagyobb halak összsúlya több . Holtverseny esetén a fogott halak átlagsúlya dönt.

▪A hivatalos végeredmény 2023.10.28. 11:00-kor kezdődő díjkiosztón kerül kihirdetésre.

Díjazás;

▪Versenyen a 3 kg-nál nagyobb ponty-ok, amur-ok összsúlya dönt.

1.Hely 1.000.000 Ft +Trófea és tárgynyeremény

2.hely 600.000 Ft +Trófea és tárgynyeremény

3.hely 400.000 Ft +Trófea és tárgynyeremény

Legnagyobb halat fogó csapat különdíja további 100.000 Ft +Trófea és tárgynyeremény

A Szektor

1.hely Trófea + tárgynyeremény

2.hely Trófea + tárgynyeremény

3.hely Trófea + tárgynyeremény

B Szektor

1.hely Trófea + tárgynyeremény

2.hely Trófea + tárgynyeremény

3.hely Trófea + tárgynyeremény

▪A verseny előre nem tervezett okokból történő elmaradása esetén a befizetett összeg minden csapatnak automatikusan vissza jár. Ezt a szervező 15 napon belül köteles banki átutalás formájában vissza juttatni.

Ezen okon túl a csapatok tetszőleges okból történő visszalépés esetén a befizetett összeget a rendező nem köteles visszajuttatni.

▪A verseny sikeres megrendezésenek alap feltétele a megfelelő csapatok regisztrációja (20 csapat ). Amennyiben a tervezett létszám nem elegendő, az előre befizetett összeg vissza jár.

Kérjük mindenki alaposan olvassa át a szabályzatot.

A szabályzat nem ismerése nem mentesít a felelősség alól.

Köszönettel.

Baráth Márkó

Baráth Krisztián

War Of Carp Tel.: +36305632960
email.: war.of.carp@hotmail.com
Facebook.: Facebook.com/warofcarp

A War of Carp, Háromfa – Zöld Pokol bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/war-of-carp-haromfa-zold-pokol/feed/ 0
Zalaszentmihályi 2023 Tavaszi Harcsafogó Verseny https://horgaszversenyek.hu/zalaszentmihalyi-2023-tavaszi-harcsafogo-verseny/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zalaszentmihalyi-2023-tavaszi-harcsafogo-verseny https://horgaszversenyek.hu/zalaszentmihalyi-2023-tavaszi-harcsafogo-verseny/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:04:53 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=606 Zalaszentmihályi 2023 Tavaszi Harcsafogó Verseny, 2023. Április 12. – Április 16. Jelentkezés lezárva! Lebonyolítás: Nevezési díj: 80.000Ft/csapat Díjazás: (Kupa + oklevél) 1. Helyezett: 300.000Ft vásárlasi utalvány/csapat 2. Helyezett: 200.000Ft vásárlasi utalvány/csapat 3. Helyezett: 150.000Ft vásárlasi utalvány/csapat Legnagyob hal kifogója: Tárgy nyeremény (Horgászfelszerelés) Jelentkezési határidő: 2023. Április 1. (Az elérhető helyek függvényében) A verseny időtartalma: 2023. [...]

A Zalaszentmihályi 2023 Tavaszi Harcsafogó Verseny bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
Zalaszentmihályi 2023 Tavaszi Harcsafogó Verseny, 2023. Április 12. – Április 16.

Jelentkezés lezárva!

Lebonyolítás:

Nevezési díj: 80.000Ft/csapat

Díjazás: (Kupa + oklevél)

1. Helyezett: 300.000Ft vásárlasi utalvány/csapat

2. Helyezett: 200.000Ft vásárlasi utalvány/csapat

3. Helyezett: 150.000Ft vásárlasi utalvány/csapat

Legnagyob hal kifogója: Tárgy nyeremény (Horgászfelszerelés)

Jelentkezési határidő: 2023. Április 1. (Az elérhető helyek függvényében)

A verseny időtartalma: 2023. Április 12. – Április 16.

2023. 04.12. Szerda 08:00 Regisztráció

8:30 Megnyitó, Sorsolás

10:00 Helyek elfoglalása

11:00 Verseny kezdete

2023.04.16. Vasárnap 10:00 Verseny vége

11:00 Eredményhírdetés

12:00 Ebéd

Versenyszabályzat:

1. A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt.

2. A versenyzőknek a „behordás” és csónakból horgászat a szektoron belül engedélyezett. Saját csónak használata megengedett. Korlátozott számban csónak az egyesülettől is bérelhető

3. Versenyzőknél az előre kijelölt, számozott horgászhelyek elfoglalása, sorsolással lesz eldöntve. A szektorokban a szervezőség díjmentesen faházat biztosít a versenyzők részére, de igény szerint saját sátor is felállítható a szektoron belül.

4. A szerelék „behordása”és a csónakos horgászat során, csónakos horgászat szabályainak betartása kötelező. (Mentőmellény megléte kötelező)

6. Saját (hozott) csalihal használata engedélyezett. (MOHOSZ szabályai szerint)

7. Egy fő két horgászbottal horgászhat (két fő egy csapat), botonként max. 2db horog.

8. Éjszaka a horgászhelyet kötelező folyamatos fehér vagy piros fényű fényforrással kivilágítani.

9. A horgász idegen segítséget a hal fárasztása, partra vagy csónakba emelése során igénybe vehet.

10. Az összes versenyen kifogott élő szürkeharcsa mérlegelésre kerül.

11. A kifogott halat a rendezőknek azonnal jelezni kell a regisztrációkor kapott telefonszámora, SMS-ben, vagy messengeren a horgász, hely és a hal hosszának megadásával. Sürgősségi mérlegelés 30KG feletti halnál mielőbb megtörténik.

12. Mérlegelés, (8.00-tól – 18.00-ig) fényképezés után a kifogott halat a tóba vissza kell helyezni

13. Mérlegeléskor 1gramm 1pont.

14. Elektromos csónakmotor (akkumulátoros) és halradar használata megengedett. Akkumulátor töltésre 220V-ot a rendezőség biztosít.

15. Vágóhorog használata TILOS. Csapatonként, 2db pányvakötél, vagy nagyméretű pontyzsák illetve 1 db ponyva vagy nagyméretű matrac megléte kötelező!

16. A Versenybe, a lefújás pillanatáig megfogott, partra emelt harcsa számít bele.

17. Óvást a rendezőség a verseny végéig fogad el írásban, óvást a rendezőség bírálja el. (Az óvás díja: 10.000Ft).

18. A versenyen elhagyott, eltulajdonított tárgyakért a rendezőség felelősséget nem vállal.

19. A verseny ideje alatt a versenyzők csak a saját szektorukban tartózkodhatnak, illetve az erre kijelölt útvonalon közlekedhetnek. A verseny ideje alatt a tó a zárva lesz a nem versenyző horgászok számára.

20. Maximum 22 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni, jelentkezés feltétele 2023-es évre érvényes állami horgászjegy.

A Zalaszentmihályi 2023 Tavaszi Harcsafogó Verseny bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/zalaszentmihalyi-2023-tavaszi-harcsafogo-verseny/feed/ 0
Rudiii Egyéni Freestyle Horgászverseny https://horgaszversenyek.hu/rudiii-egyeni-freestyle-horgaszverseny/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rudiii-egyeni-freestyle-horgaszverseny https://horgaszversenyek.hu/rudiii-egyeni-freestyle-horgaszverseny/#respond Sun, 22 Jan 2023 12:03:02 +0000 https://horgaszversenyek.hu/?p=603 Helyszín: Monorierdő, Csepp-tóIdőpont: 2023.01.29. (vasárnap)Nevezési díj: 9.000 Ft/főFizetési határidő: 2023.01.22.Fizetni a tónál lehet készpénzben vagy utalással a következő számlaszámra: Törőcsik Krisztián e.v. 50437179-15559373 (A közleménybe versenyző neve+verseny dátumát kérjük beírni!)Nevezésnél szükséges adatok: név, cím, e-mail cím, telefonszám! (Aki korábbi versenynél megadta az adatokat, annak már nem kell!)Előnevezés van, de a nevezés csak a nevezési díj [...]

A Rudiii Egyéni Freestyle Horgászverseny bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
📌Helyszín: Monorierdő, Csepp-tó
📌Időpont: 2023.01.29. (vasárnap)
📌Nevezési díj: 9.000 Ft/fő
📌Fizetési határidő: 2023.01.22.
✅Fizetni a tónál lehet készpénzben vagy utalással a következő számlaszámra: Törőcsik Krisztián e.v. 50437179-15559373 (A közleménybe versenyző neve+verseny dátumát kérjük beírni!)
✅Nevezésnél szükséges adatok: név, cím, e-mail cím, telefonszám! (Aki korábbi versenynél megadta az adatokat, annak már nem kell!)
❗Előnevezés van, de a nevezés csak a nevezési díj befizetése után válik véglegessé!
❗Visszamondás vagy a versenyen való részvétel hiányában a nevezési díj NEM tolódik másik versenyre és NEM kerül visszafizetésre!

🔴A tó 3 szektorra lesz bontva.
31 fő nevezését tudjuk elfogadni, utána tartalékba tudjuk felírni a nevezőket!

A kihúzott horgászhelyre be lehet állni kocsival!

A tó területén büfé található, ami egésznap rendelkezésetekre áll! 🍺🧃☕🥤

DÍJAZÁS:
🏆Szektor I-II-III. helyezettek: kupa
🏆Legnagyobb hal: kupa
🏆Mázlidíj: kupa (az első 5kg feletti hal megfogójának)
🏆Citromdíj: kupa (a halat fogók közül a legkevesebbet fogónak)

A VERSENY MENETE:

⏰7.00-7.15 gyülekező
⏰7.15-7.30 sorsolás (2 lépésben fog zajlani! Első körben érkezési sorrendben kihúzzátok a húzási sorrendet, majd ebben a sorrendben kihúzzátok az állásokat, ahova ülni fogtok.)
⏰7.30-8.30 helyek elfoglalása, előkészületek, limitellenőrzés
⏰8.30-13.30 verseny (dudaszó)
⏰13.30-tól mérlegelés, eredményhirdetés

A verseny előtt mindenki vendégünk egy reggelire, illetve a verseny közben is többször viszünk körbe meleg teát és zsíros kenyeret! 🥪🫖

Eredményhirdetés után sötétedésig lehet maradni horgászni.

‼Versenyszabályzat‼

➡Nagy hal fogása esetén azt jelezni kell, és mi azonnal megyünk! Letárolni, illetve magára hagyni TILOS, miután odaértünk a halat átvesszük és lehet folytatni a pecát. Ezzel is az a cél, hogy kevesebb idő menjen el az értékes horgászidőből!
➡Háttérsegítség engedélyezett, de a horgászatot csak is az erre befizetett illető oldhatja meg mindenféle külső segítség nélkül!(pl.: etetés, fárasztás, dobás, szákolás)
(A háttérsegítség nagy hal fogása esetén vigyázhat a halra míg oda nem érünk, így a versenyző azonnal folytathatja a horgászatot tovább. Az a fontos, hogy a hal épségben legyen és ne a horgászidő teljen várakozással!)
➡Egyszerre 1 bot, azon 1 horog használható, ami lehet szakálnélküli vagy mikroszakállas 6-os méretig.
➡Felszerelve a versenyző mellet bármennyi bot/topset lehet.
➡Spomb/Etetőhajó/Halradar használata TILOS!!
➡Etetni lehet kézzel, kosárral, csúzlival, illetve rakósbot esetén kupakolóval.
➡Pontymatrac vagy bölcső használata kötelező !(A tónál találhatóak fix bölcsők is két állásonként)
➡Fonottzsinór használata TILOS! Kivétel a horogelőke. Etetőboton lehet fonottzsinór!
➡Kötelező minimum 3m-es versenyszák, lehetőleg 2db,de nem kötelező (ajánlott)
➡Száklimit: 20kg !!
➡Amennyiben a szák tartalma meghaladja a 20kg limitet, az afeletti súly nem számít bele a mérlegelésbe.
➡4kg feletti ponty (amurt,koi pontyot azonnal mérjük súlyától függetlenül) azonnal mérlegelésre kerül! A tokhalat nem mérlegeljük, hanem 3kg-nak számítanak!
➡Etetőanyaglimit: 8L !!! Ebbe beletartozik az etetőanyag (áttört, laza, nedvesített állapotban, nem összetömörítve a vödör aljára), pellet, szemes takarmány (ami csak főzött állapotban engedélyezett), illetve az élő etetőanyag is (amit előre beragasztani TILOS!!!)
➡Versenylefújás előtt megakasztott hal beleszámít a versenybe, ha a versenyző a lefújást követő 10 percen belül megszákolja.
➡Damilos merítőfej használata TILOS!
➡Halakat a szemüregnél megfogni és úgy visszaengedni TILOS!
➡Halak reptetése tilos!
➡Minden egyes halfaj kerüljön megmerítésre a hal méretétől függetlenül!
➡Külsős hal ér, a kantáras viszont nem!
➡Ezeken a szabályokon felül a tó szabályrendszere van érvényben! A versenyen való részvételhez kötelező a 2022-es állami engedély! 

A Rudiii Egyéni Freestyle Horgászverseny bejegyzés először Horgászversenyek-én jelent meg.

]]>
https://horgaszversenyek.hu/rudiii-egyeni-freestyle-horgaszverseny/feed/ 0